Novogodišnje slavlje u Sarajevu započelo nastupom mladih virtuoza

31.12.2017. 12:23 / Izvor: Akta.ba

U ime domaćina Grada Sarajeva, gradonačelnik Abdulah Skaka pozdravio je sugrađane i goste koji su se u velikom broju okupili na Trgu fra Grge Martića.

Nezaboravna trodnevna novogodišnja proslava u Sarajevu započela je sinoć na trgu ispred Katedrale koncertom Omladinskog orkestra „MuzikArt“-a uz piće dobrodošlice i ples.

U ime domaćina Grada Sarajeva, gradonačelnik Abdulah Skaka pozdravio je sugrađane i goste koji su se u velikom broju okupili na Trgu fra Grge Martića.

"Večerašnjim koncertom mladih virtuoza, koncertom Zdravka Čolića u novogodišnjoj noći, te nastupom Crvene jabuke prvog dana 2018. godine, želimo da iz bh. prijestolnice, jedne od najpoželjnijih novogodišnjih destinacija u regiji, pošaljemo poruku ljubavi i mira. Pozivam građane Sarajeva da budu dobri domaćini, ali i gosti te da uživaju u svom gradu uz nastupe nastupe navećih zvijezda regiona", istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Svi gosti i posjetioci koncerta koji su dočekani sa Coca-Cola pićem dobrodošlice mogli su uživati punim plućima u najljepšim zvukovima muzičkih djela velikih majstora.

Večer muzike ispred Katedrale započelo je spletom evergreen pjesama: Dobra vam noć prijatelji, Vino i gitare, O gdje su dani ti, Besame mucho, O sole mio, Oči čornije..., a koje su izveli solisti Adela Šabić i Mario Drmač, te Hor sevdalinke.

Pod dirigentskom palicom Emira Mejmerovića, mladi virtuozi su noć uljepšali zvucima najpoznatijih klasičnih kompozicija od Brahmsa do Offenbacha. Na repertuaru je bio: Mađarski ples, Liber tango, Can Can, Ples sablji; te bezvremene pjesme: Have yourself a merry little Christmas, Let it snow, New York, New York.

Atmosfera na koncertu je kulminirala uz prve taktove čuvenog Radetzky marcha, a na kraju ove predivne večeri zaplesalo se uz svjetski popularne Straussove valcere: "Glasovi proljeća“ i "Na lijepom plavom Dunavu“, koji je ove godine proslavio svoj 150. rođendan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza