Pauza

/ ŽIVOT I ZDRAVLJE

Novogodišnji poklon djeci Sarajeva

U subotu, 26. decembra, u 15 sati u Meeting pointu će biti održana premijera prvog bosanskohercegovačkog dječijeg dnevnika "#Nashdnevnik".

23.12.2015. 15:53 / Izvor: Akta.ba

U subotu, 26. decembra, u 15 sati u Meeting pointu će biti održana premijera prvog bosanskohercegovačkog dječijeg dnevnika "#Nashdnevnik".

Nakon prošlogodišnje novogodišnje zabave Malog Magacin Kabarea koja je uz podršku stalnog partnera MOJA BANKA DD SARAJEVO osigurala besplatnu zabavu i okupila više od 700 mališana i njihovih roditelja, ove godine partneri pripremaju nešto sasvim novo.

Riječ je o premijeri prve epizode prvog bosanskohercegovačkog dječijeg dnevnika “#Nashdnevnik” koja će i ovaj put biti besplatna za svu djecu grada Sarajeva i njihove roditelje.

U izradi dječijeg dnevnika je učestvovalo skoro stotinu mališana polaznika Radionica kreativnosti i mašte - MMK Centar, MMK Ilidža i MMK Vogošća koji su sami osmislili, napisali i snimili svoju verziju dnevnika koji pruža mnogo vedriji pogled na našu svakodnevnicu.

U okviru ovog događaja, koji je namijenjen djeci od 6 do 14 godina i njihovim roditeljima, pored premijere dječijeg dnevnika posjetioci će moći razgovarati sa edukatorima,  prijaviti se za učešće u kreativnim zimskim kampovima i novoj sezoni Radionica kreativnosti i mašte.

Medijski partneri prvog dječijeg dnevnika su Face TV i Antena Sarajevo. Ulaz na projekciju je besplatan.

MALI MAGACIN KABARE čine ciklusi radionica koji uključuju RADIONICU GITARE I MUZIČKE PRODUKCIJE i RADIONICU KREATIVNOSTI I MAŠTE za djecu uzrasta od 6 do 14 godina i mlade od 14 do 18 godina.  Kroz radionice Malog Magacin Kabarea u posljednje četiri godine prošlo je preko dvije stotine djevojčica i dječaka iz Sarajeva, Vogošće, Ilidže, Zagreba, Bihaća koji su uz pomoć edukatora napisali i snimili veliki broj kratkih filmova, pjesama, spotova te napisali i producirali muziku za dječije filmove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza