Pauza

NVO "Marathon" organizuje orginalni sportski projekat: Ultramaraton Sarajevo-Srebrenica

04.07.2008. 14:30 / Izvor: eKapija.ba

NVO “Marathon” organizuje Ultramaraton Sarajevo-Srebrenica u okviru kojeg će dva trkača iz navedenog udruženja preći stazu dugu 140 kilometara.

Start iz Sarajeva je predviđen u srijedu 9. jula u 19h, a dolazak u Srebrenicu bi trebao biti u petak 11. jula oko 12h.

Trka će trajati oko 40h odnosno dvije noći i jedan dan, gotovo bez prekida.

S obzirom na planinski reljef i na ljetne temperature, ultramaraton će biti sastavljen od trčanja i od brzog hodanja, i granici se sa mogućnostima ljudskog tijela i uma.

Ultramaraton spada u kategoriju najdužih i najtežih takmičenja na planeti i u našoj zemlji se organizuje po prvi put.

Ovom prilikom, organizatori pozivaju sve zainteresovane partnere i sponzore da podrže ovaj Ultramaraton i mlado udruženje NVO “Marathon” koje nudi konkretne akcije i alternative. Za zainteresovane sponzore i partnere kontakt je g. Erol Mujanović (061 356 061) iz NVO „Marathon“ i ujedno jedan od učesnika Ultramaratona.

Ostvareni prihod će biti uložen u organizaciju sportskih manifestacija širom BiH, te u promociju sporta i tolerancije među mladima.

U narednom periodu NVO “Marathon” će organizovati seriju kratkih gradskih utrka dostupnih svim gradjanima.

Partneri i sponzori koji već duže vrijeme pružaju podršku ovom originalnom projektu su Lafuma BiH, Leo Burnet, Sarajevo Graduate School of Business i Recognita.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza