Obnovljena saradnja Amine Kajtaz i vode Oaza

24.05.2018. 10:32 / Izvor: Akta.ba
Obnovljena saradnja Amine Kajtaz i vode Oaza

Zbog brze apsorpcije vode u organizmu, voda Oaza posebno se preporučuje sportistima i osobama koje se izlažu teškim fizičkim poslovima.

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Amina Kajtaz i predstavnik kompanije Oaza potpisali su novi sponzorski ugovor čime je obnovljena saradnja naše reprezentativke i ovog domaćeg branda. Ovo je druga godina saradnje sa Aminom Kajtaz, i dio je napora koje Oaza ulaže u smislu podrške uspješnim mladim sportisitima u Bosni i Hercegovini na svim razinama, od lokalnog do najvišeg reprezentativnog nivoa, navodi se u saopćenju kompanije Oaza d.o.o.  iz Tešnja.

"Veoma sam sretna što sam i dalje u prilici stajati iza jednog ovako uspješnog domaćeg branda kakav je Oaza. Međunarodni uspjesi Oaze koji se ogledaju u mnogobrojnim nagradama za kvalitet dodatni su mi motiv da postižem još bolje rezultate i predstavljam Bosnu i Hercegovinu na velikim svjetskim i evropskim takmičenjima u najboljem svjetlu.  Radujem se nastavku saradnje i vjerujem da ćemo se i dalje veseliti zajedničkim pobjedama”, izjavila je Kajtaz.

Oaza je do sada pomagala rad mnogobrojnih uspješnih sportskih kolektiva od najmlađih do seniorskih ekipa na svim razinama. Tako je podržano na desetine klubova u kojima se svi, koji se bave sportom, zalažu i uče poštovanju drugog sa željom da se učestvuje, ali i pobijedi, a sve u namjeri da se uspjesima ove vode iz srca Bosne da pravi smisao, i promovira aktivan i zdrav život. Oaza je također bila svojevremeno sponzor Košarkaške i Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Podržavamo uspješne priče, a smatramo da ova sa Aminom Kajtaz ima svijetlu budućnost. Amina iz godine u godinu pokazuje odlične rezultate i svakako zaslužuje našu podršku u svakom pogledu. Veoma smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Aminom i zato smo odlučili da ona i dalje bude zaštitno lice Oaze, vode koja osvaja”, navode iz kompanije.

Izvorište vode Oaza nalazi se na mjestu izolovanom od savremenih zagađenja. Geografska istraživanja pokazuju izvanrednu nepropusnu strukturu zemljišta, štiteći podzemne vode od površinskog zagađenja. Prirodna zaštićenost podzemnih voda je jedna od osnovnih prednosti kvaliteta vode. Oaza je visokokvalitetna voda za piće sa odličnim organoleptičkim, fizičko – hemijskim i biološkim karakteristikama. Voda Oaza ima idealno izbalansiran odnos minerala, naročito kalcijuma i magnezija koji su veoma bitni za ljudski organizam.

Zbog brze apsorpcije vode u organizmu, voda Oaza posebno se preporučuje sportistima i osobama koje se izlažu teškim fizičkim poslovima.

Oaza je do sada na američkom „Berkeley Springs International Water Tasting Awards“ ocijenjena najprije zlatnom medaljom 1998., zatim srebrenom medaljom 2000., potom  bronzanom medaljom 2001., te ponovo zlatnom medaljom 2002. godine, i srebrenom medaljom 2015. godine.

Oaza je svojevremeno bila i na zvaničnom meniju “Bijele kuće”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza