Pauza

Obrazovanje, investicija u bolju budućnost: Recesija ne može zaustaviti razvoj

21.08.2009. 10:17 / Izvor: eKapija.ba

Ulažući u obrazovanje mladih ulažemo u našu zajedničku bolju budućnost. Vođena motom "Obrazovanje–izbor pobjednika" Fondacija Hastor stipendira 960 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine koji će sticati nova znanja u predstojećoj školskoj godini.

Svaka marka koju investiramo u današnju djecu će se isplatiti kroz svjetliju budućnost od općeg interesa. Svjetska recesija ne može zaustaviti razvoj, kao ni spriječiti investicije u mlade koji predstavljaju pokretačnu snagu evropske budućnosti Bosne i Hercegovine. Upravo sada, donatori trebaju pojačati svoj angažman u nevladinim organizacijama kao što je Fondacija Hastor kako bi se izlili čvrsti temelji za bolje sutra.

Fondacija Hastor je neprofitna organizacija koja je u Bosni i Hercegovini počela sa radom u aprilu 2006. godine. Cilj Fondacije je podržati djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesne ličnosti. Pri tome se Fondacija oslanja na obrazovanje kao ključ uspjeha. Bolje obrazovanje dugoročno utječe na rješavanje problema bosanskohercegovačkog društva kao što su siromaštvo i nezaposlenost.

Animiranje mladih da se svojim trudom i zalaganjem, ali i korištenjem vlastitih resursa izbore i uhvate u koštac sa izazovima modernog društva jedan je od glavnih ciljeva ove Fondacije. Kroz svoje programe, stipendisti Fondacije su uključeni u volonterske aktivnosti. Svojim radom i volontiranjem učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica, uče se toleranciji, doprinose razbijanju predrasuda i stereotipa o sebi i drugima i time doprinose unapređenju cjelokupnog bh. društva.

Stipendisti i volonteri Fondacije Hastor uživali su 20.08.2009. godine u turističkoj vožnji otvorenim dvospratnim autobusom koji je organizovala ASA grupacija kao jednu od atrakcija 15. Sarajevo Film Festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza