Od 23. augusta repertoar Cinema Cityja bogatiji za četiri nova filmska naslova

20.08.2018. 14:01 / Izvor: Akta.ba
Od 23. augusta repertoar Cinema Cityja bogatiji za četiri nova filmska naslova

Od 23. augusta repertoar Cinema Cityja bogatiji za četiri nova filmska naslova.

"Slender Man" (Slender Man) je horor snimljen prema urbanoj legendi, a pod redateljskom palicom Sylvaina Whitea.

Radnja filma odvija se u malom gradiću u Massachusettsu gdje četiri srednjoškolke izvode ritual s ciljem razotkrivanja opasnog Slender Mana. Kada jedna od njih misteriozno nestane, djevojke počinju sumnjati da se radi o još jednoj žrtvi upravo Slender Mana..

"Špijun koji me je napucao" (The Spy Who Dumped Me) je akciona komedija u kojoj glavne uloge tumače Mila Kunis i Kate Mckinnon.

Audrey (Mila Kunis) i Morgan (Kate McKinnon), dvije tridesetogodišnjakinje iz Los Angelesa, nađu se upletene u neočekivanu svjetsku zavjeru, kada se Audreyin bivši dečko pojavi u njihovom stanu s opasnim ubojicama za petama. Njih dvije odmah krenu u akciju, bježeći preko Europe sa šarmantnim britanskim agentom i planom za spas svijeta. 

"U mrtvom kutu" (Blindspotting) je komična drama o dvojici prijatelja Daveedu Diggsu i Rafaelu Casalu koji  su ujedno scenaristi i glavni likovi u ovoj zabavnoj priči o prijateljstvu i različitostima.

Collin (Daveed Diggs) mora izdržati još tri dana uvjetne kazne kako bi dobio priliku za novi početak. On i njegov problematični, najbolji prijatelj iz djetinjstva, Miles (Rafael Casal), rade u tvrtki za selidbu, ali kada Collin svjedoči policijskog pucnjavi, njihovo prijateljstvo će biti pod velikim iskušenjima, dok se bore s identitetom u susjedstvu u kojem su odrasli.

"Meg: Predator iz dubina" (The Meg) je naučno-fantastična akcija u kojij glavne uloge tumače akiona zvijezda Jason Statham, Ruby Rose i Rainn Wilson.

Kada se međunarodni podvodni centar, kojeg vode kineski znanstvenici, nađe na udaru nepoznate opasnosti a na dnu Marijanske brazde stoji uništena i onesposobljena podmornica, dr. Zhang Suyin, vodeći oceanograf u centru, poziva u pomoć bivšeg pomorskog kapetana i stručnog ronioca Jonasa Taylora (Statham). Jonas Taylor tada ulazi u avanturu koja je ravna samoubojstvu...

Pored četiri nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniji akcijski triler "Pravednik 2" sa Denzelom Washingtonom i  Pedrom Pascalom u glavnim ulogama, te francusku komediju "Moj Briljijantni razvod" koji je ujedno i redateljski prvijenac glumice Michele Laroque.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi "Bijeli očnjak", "Hotel Transilvanija 3 : Praznici počinju"  i "Izbavitelji 2.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza