Odbojkašice BiH protiv Rumunki odlučuju o plasmanu na EP

09.01.2019. 09:49 / Izvor: BHRT
Odbojkašice BiH protiv Rumunki odlučuju o plasmanu na EP

Po riječima generalne sekretarke Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amile Obradović, bilo koja pobjeda nad Rumunkama naš tim vodi na EP.

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Lukavcu protiv selekcije Rumunije igra odlučujući susret u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u četiri zemlje – Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj.

Izabranice selektora Gorana Nešića, nakon sjajne pobjede u Latviji nad domaćom selekcijom sa 3:0, te domaćeg poraza Rumunije od Španije sa 3:2, došle su u priliku da u susretu s direktnim konkurentom za drugo mjesto u F-grupi ostvare istorijski uspjeh i prvi put izbore nastup na jednom evropskom prvenstvu.

Po riječima generalne sekretarke Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amile Obradović, bilo koja pobjeda nad Rumunkama naš tim vodi na EP.

"Nakon pobjede u Latviji atmosfera u našoj ekipi je odlična. Očekuje nas težak susret s Rumunkama, biće veliki pritisak na naše djevojke i selektoru, ali pružila nam se velika prilika i nadamo se pozitivnom ishodu. Plasman na EP bio bi od velikog značaja za Odbojkaški savez i odbojku u BiH. Već duži niz godina se ulaže u žensku seniorsku reprezentaciju i naporno radi s našim najboljim odbojkašicama. Pozivamo sve navijače da nas podrže u pokušaju da ostvarimo istorijski uspjeh", poručila je Obradović.

Uoči mečeva posljednjeg, 6. kola kvalifikacija u F-grupi vodi selekcija Španije sa 11 bodova, druga je Rumunija sa istim brojem bodova, treća je BiH sa osam, dok je Latvija četvrta bez bodova.

Plasman na EP 2019. godine obezbijedit će dvije najbolje ekipe iz grupe.

Susret BiH-Rumunija počinje u 17 sati u sportskoj dvorani u Lukavcu, uz direktan prijenos na BH Radiju 1.

Parovi posljednjeg, 6. kola (F-grupa):

Lukavac: Bosna i Hercegovina – Rumunija (17.00)
Guadalajara: Španija – Latvija (19.30)

Tabela:

1. Španija 5 4 1 12:6 11
2. Rumunija 5 3 2 11:13 11
3. Bosna i Hercegovina 5 3 2 8:10 8
4. Latvija 5 0 5 0:15 0

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza