Odigrano 11. kolo SC Business lige

17.02.2018. 10:33 / Izvor: sport.ba
Odigrano 11. kolo SC Business lige

Domaći su u drugo poluvrijeme ušli mnogo bolje, te su sa dva brza gola Hasanovića.

U Dvorani ”Amel Bečković” u Vogošći preksinoć su se odigrala četiri susreta kompletirano 11. kolo SC Business lige.

TVSA je u prvom susretu savladala Addiko Banku sa 7:6, da bi u drugom meču Bosnalijek sa 4:1 bio bolji od momčadi Tržnica Sarajevo. FDS je u pretposljednjem meču pražena sa 3:2 od Domova Zdravlja, da bi kolo pobjedom od 4:1 nad Pokopom zatvorila ekipa Javnog Servisa BiH.

TVSA – ADDIKO BANK 7:6 (Hadžić, Džanković, Šabeta x3, Osmanagić x2 / Lackanović x3, Todorović, Kovačević, Barbarić)

Utakmicu su bolje otvorili Bankari, te nakon početnog pritiska stižu do vodstva. Odbrana ekipe TVSA nije bila baš najbolje
postavljena, a Lackanović je to iskoristio pa svoju ekipu dovodi do prednosti od 1:0.

TVSA se nakon ovog pogotka malo ”razdrmala” pa su počeli igrati ozbiljnije, pa su ekspresno preko Hadžića stigli do poravnanja,
da bi samo par minuta poslije Osmanagić i Šabeta pogodili za potpuni preokret i vodstvo od 3:1.

Do kraja poluvremena, Lackanović je još jednom bio siguran pa se na odmor otišlo sa 3:2 u korist Kantonalaca.

Drugo poluvrijeme nam je donijelo pravi triler na terenu. TVSA je prvo drugim golom Šabete stigla do 4:2, da bi odmah u sljedećem napadu Lackanović trećim golom na meču smanjio prednost domaćih.

Samo par minuta poslije isti scenario, samo su ovaj put akteri događaja bila druga dva igrača. Džanković domaće drugi put na susretu dovodi do plus dva, da bi Todorović u narednom napadu smanjio na rezultatsku prednost na 5:4.

Posljednjih pet minuta susreta je bilo i više nego zanimljivo. Prvo je TVSA preko Osmanagića stigla do 6:4, da bi gosti ekspresno preko Kovačevića i Barbarića došli do poravnanja, međutim do kraja susreta Kantonalci su imali više koncentracije, te Šabeta trećim golom na susretu ekipi TVSA donosi važnu pobjedu od 7:6.

TVSA: Zuko, Eminović, Džanković, Begić, Homarac, Krivošija, Šabeta, Osmanagić, Hadžić(C), Kolar, Memović, Šušić.

Addiko Bank: Lalović, Kovačević, Ribić, Barbarić, Kajmović, Hadžiosmanović, Budimović, Mujanović.

BOSNALIJEK – TRŽNICE SARAJEVO 4:1 (Pećanac, Hasanović x2, Memišević / Otajagić)

Bosnalijek je mnogo bolje otvorio ovaj susret, pa već u ranoj fazi susreta preko Pećanca stižu do vodstva od 1:0. Nakon ovog pogotka Tržnice su se probudile, pa smo na obje strane vidjeli po nekoliko pokušaja, ali realizacija nije bila na dobrom nivou, te je do kraja poluvremena ostalo 1:0 u korist Bosnalijeka.

Domaći su u drugo poluvrijeme ušli mnogo bolje, te su sa dva brza gola Hasanovića već do 26. minute povećali prednost na 3:0. Do kraja susreta Memišević je pogodio za 4:0, da bi Otajagić u posljednjoj minuti smanjio prednost i postavio konačnih 4:1.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Hasanović, Pećanac, Memišević, Zubetljak, Pipić, Kapidžija, Ražanica, Sućeska.

Tržnice Sarajevo: Šahbazović, Hasanbegović, Otajagić, Džanković, Holjan, Junuzović, Smječanin, Huskić, Fetahović, Saračević, Trakić, Sarvan.

FDS – DOMOVI ZDRAVLJA KS 2:3 (Imamović, Kazić / Salić x2, Bubalo)

Domaći su bolje ostovorili susret pa u 8. minutu susreta preko Imamovića stižu do vodstva od 1:0. Domovi Zdravlja su nakon primljenog pogotka krenuli u ofanzivu, ali su tek u 20. minutu uspjeli probiti večeras dobro postavljenu odbranu FDS-a, te preko Salića stižu do poravnanja, pa se sa 1:1 otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme su bolje otvorili gosti, te u 23. minutu drugim pogotkom Salića preokreću rezultat i dolaze do vodstva. Njihovo slavlje nije dugo trajalo, pa je već u 27. minutu na semaforu ponovo stajao neriješen rezultat, odnosno 2:2, a strijelac pogotka bio je Gazić.

Do kraja susreta je atmosfera na terenu postala užarena, a u neizvijesnoj završnici više sreće su imali Domovi Zdravlja, pa su preko Bubala stigli do trijumfa od 3:2.

FDS: Piragić, Rovčanin, Hajdarević, Kadrić, Imamović, Hasanspahić, Hadžić, Aljukić.

Domovi zdravlja Kantona Sarajevo: Selmanović, Remić, Čelik, Hodžić, Smajić, Šahmanija, Fazlić, Kaliman, Bubalo, Sućeska, Salić, Hodžić, Čeklica.

POKOP – JAVNI SERVIS BIH 1:4 (Glasić / Tešanović, Močević x2, Kuljanin)

Pokop je u ovaj susret ušao agresivnije pa su nakon početnog pritiska preko Glasića stigli do vodstva. Nakon pogotka strasti na terenu su splasnule, e nije bilo nekih izglednih prilika, kako na jednoj tako i na drugoj strani. Prvu pravu priliku su imali iz Javnog Servisa BiH, a Močević je bio siguran te se na odmor otišlo sa 1:1.

U drugo poluvrijeme Javni Servis ulazi bolje, pa golom Tešanovića stižu do vodstva, odnosno preokreta na ovom susretu. Sredinom drugog dijela igre Pokop je imao nekoliko odličnih prilika preko Glasića i Pleha, ali dva ofanzivca nisu bila precizna, te promjene rezultata nije bilo.

U samoj završnici susreta Javni Servis je imao više snage, pa su drugim pogotkom Močevića stigli na plus dva pogotka razlike, a samo minutu poslije siguran realizator odlične akcije bio je Kuljanin, te je susret završen sa 1:4 u korist Javnog Servisa BiH.

Pokop: Bihorac, Šarić, Nikšić, Kosovac, Sinanović, Čavčić, Jurić, Raščić, Pleh, Korda, Rikalo, Gabeljić, Subašić, Hasović, Bešlija, Bjelak, Turković.

Javni Servis BiH: Delić, Isen, Holjan, Pamuk, Karaman, Baždarević, Pazalja, Močević, Babić, Džanković, Crepulja, Nurković, Vila, Tači.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza