Odobreno besplatno korištenje parkinga za Drive-in kino u Kotromanićevoj

12.06.2020. 08:44 / Izvor: Akta.ba
Odobreno besplatno korištenje parkinga za Drive-in kino u Kotromanićevoj

Konkretna tema razgovora bilo je održavanje Drive-in kino programa u organizaciji Omladinskog Film Festivala planiranog od 24. do 28. juna ove godine.

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar saobraćaja KS Adi Kalem razgovarali su danas sa predstavnicima Omladinskog Film Festivala Sarajevo kojeg su predstavljali Kenan Musić direktor Festivala i Milica Tomašević, članica ovog bosanskohercegovačkog udruženja.

Konkretna tema razgovora bilo je održavanje Drive-in kino programa u organizaciji Omladinskog Film Festivala planiranog od 24. do 28. juna ove godine.

Omladinski Film Festival se obratio Vladi KS da im obezbijedi uslove za održavanje, odnosno besplatno korištenje parkinga u Kotromanićevoj ulici za Drive-in kino, u večernjim satima, za dvosatne projekcije u periodu održavanja festivala.

"Vlada KS je pozdravila kreativne ideje ovog Festivala i njihov zanimljiv projekat te će ga razmotriti i siguran sam odobriti korištenje ovog prostora u saradnji sa KJKP 'Rad' koji upravlja ovim parkingom. Osiguraćemo besplatno korištenje ovog prostora i na raspolaganju smo da pružimo i drugu potrebnu podršku ovim mladim ljudima", poručio je premijer Nenadić.

Ovom prilikom govorilo se i o novim zajedničkim inicijativama koje bi obogatile Omladinski Festival i kulturno - zabavnu scenu Sarajeva. Vlada će podržati ovaj projekat koji može biti doveden u pitanje samo u slučaju vanrednih okolnosti izazvanih epidemijom virusa COVID 19.

Omladinski Film Festival Sarajevo se obratio najmlađem ministru u Vladi Kantona Sarajevo koji i sam pripada kategoriji mladih, Adiju Kalemu, ministru saobraćaja KS. 

Prepoznavši kvalitetan i interesantan projekat, ministar Kalem je odmah predložio premijeru Nenadiću da se ovaj sastanak održi i pruži podrška ovoj kreativnoj ideji mladih umjetnika.  

Na terenu će biti realizirani operativni dijelovi dogovora u kojem će biti uključene službe Ministarstva i KJKP “Rad”-a.

Direktor Festivala Musić je rekao da će se u Drive-in kino moći smjestiti oko 80 automobila te se zahvalio na svesrdnoj podršci za ovaj projekat istakavši da je ovo prvi put da ovaj Festival ima toliku podršku Vlade Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza