Održan Diplomatski bazar u Sarajevu

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Održan Diplomatski bazar u Sarajevu

08.12.2019. 11:00 / Izvor: Fena

Diplomatski zimski bazar, čija je misija prikupljanje sredstava za humanitarne svrhe, održan je jučer u Centru Skenderija u Sarajevu.

Na Bazaru je učestvovalo više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruženja, a posjetioce očekuje velik izbor egzotičnih jela i pića, te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta. Riječ je o  humanitarnoj manifestaciji čiji je cilj da se kroz prodaju ulaznica, različitih predmeta, suvenira, hrane i pića prikupi novac za djecu sa posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranje, te djecu koji su u stanju socijalne potrebe.

Ove godine, kako su istakli članovi Organizacionog odbora prilikom otvaranja ove manifestacije, Bazaru su se pridružile i ambasade Brazila, Crne Gore, Katara, Pakistana i Poljske, a po prvi put tu je i Udruženje Iraca u Sarajevu. Nakon izvanrednog prošlogodišnjeg uspjeha kada je prikupljenih 212.000 KM podijeljeno na 17 organizacija širom BiH, organizatori očekuju da će ove godine taj iznos biti premašen.

U okviru Bazara bilo je pripremljeno puno atrakcija za posjetitelje - mnoštvo sadržaja za djecu, tradicionalno slikanje s Djedom Mrazom, bogata lutriju s pregršt nagrada kao i nova „lounge zonu za opuštanje".  

Podršku organizaciji Diplomatskog zimskog bazara i ove godine pružili su Kanton i Grad Sarajevo.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza