Održan koncert Ane Rucner i tradicionalni prijem HT Eroneta

24.08.2013. 11:56 / Izvor: eKapija.ba
Održan koncert Ane Rucner i tradicionalni prijem HT Eroneta
OTVORI GALERIJU

Na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta održan je tradicionalni prijem HT Eroneta, na kojem su nazočili HT Eronet poslovni partneri i suradnici.

HT Eronet je sinoć u sklopu Sarajevo film festivala (SFF) organizirao tradicionalni prijem za poslovne partnere, suradnike, prijatelje iz i kulturnog i javnog života, te predstavnike medija. 

Stipe Prlić, direktor Eroneta, kazao je da partnerstvo sa SFF-om traje već devet godina i da se nada da će se nastaviti i ubuduće. 

Osim prijema, pod generalnim sponzorstvom HT Eroneta, u prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu održan je i koncert poznate hrvatske čelistice Ane Rucner i njenih gostiju koji se također održavao u skopu Sarajevo Film Festivala.

Uz Rucner, koju je pratio  Sarajevski gudački ansambl kojim je ravnao dirigent maestro Đelo Jusić, nastupili su još i Vlado Kalember, Goran Karan, Halid Bešlić te Lejla Jusić.

U repertoar koncerta uz najpoznatije svjetske filmske teme kao što su ''Eye of the tiger'', ''Over the Rainbow'', ''Love Story'', bile su uvrštene  i poznate teme iz filmova iz regije “Nafaka”, “Kod amidže Idriza” i “Otpisani”.

Na koncertu su bili upotrijebljeni i specifični autohtoni instrumenti (bosanski saz i harmonika), koji do sada nisu korišteni u ovakvim projektima, što je koncertu dalo poseban štih.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza