Održan tradicionalni ljetni karneval u Čapljini

04.08.2014. 16:15 / Izvor: eKapija.ba
Održan tradicionalni ljetni karneval u Čapljini
OTVORI GALERIJU

U Čapljini je održan 16. Međunarodni ljetni karneval, koji je i ove godine okupio karnevalske grupe iz nekoliko evropskih zemalja. Inače, Čapljina je jedini grad u BiH član Evropske asocijacije karnevalskih gradova

Već tradicionalno šesnaest godina početkom augusta Čapljinci priređuju ljetnu karnevalsku zabavu. Tako je proteklog vikenda u Čapljini održan Međunarodni ljetni karneval u organizaciji Turističke agencije Čapljinka, a pod pokroviteljstvom načelnika općine Čapljina, Smiljana Vidića.

Kao i svake godine velik broj karnevalskih skupina sudjelovalo je na karnevalu, među kojima su bili i gosti iz Hrvatske i Srbije.

U 17 sati upriličen je prijem kod načelnika općine Čapljina Smiljana Vidića za sve predstavnike karnevalskih udruga. Načelnik je sve goste srdačno pozdravio i zaželio im dobrodošlicu, te je istakao da ova manifestacija mnogo znači općini Čapljini, posebno jer znamo da je Čapljina  jedini grad u BiH koji je član Europske asocijacije karnevalskih gradova.

Dodao je kako ovaj karneval iz godine u godinu raste i postaje sve bolji, te se nada da će iduće godine sudjelovati još veći broj karnevalskih skupina. U ime Udruženja karnevalskih gradova Europe nazočnima se obratio Josip Silov koji je istakao da uvjek rado dođe u Čapljinu te da je  je ponosan što je Čapljina članica ovog iznimno važnog udruženja.

Nakon završetka prijema usljedio je karneval party pod maskama i mimohod ulicama grada do Trga kralja Tomislava.

Na trgu su se uz glazbu i ples predstavile sve karnevalske skupine, a zatim je usljedio odabir kraljice karnevala i njenih pratilja.
Ove godine kraljicom karnevala proglašena je Izabela Jelčić.

Okupljene je zabavljao Sarajevo Drum Orchestra koji su izveli performans na udaraljkama s elektronskom podlogom. Party Time BiH iz Sarajeva izveo je mađionačarsku predstavu za djecu, facepaniting i modeliranje balona.

U 22. 30 sati nakon veličanstvenog vatrometa započeo je koncert Jelene Rozge koja je svojim pjesmama oduševila sve okupljene.

I ove godine Čapljna je pokazala bogatstvo muzike, plesa i zabave koja je potrajala do kasno u noć.

Inače, ove je godine vladalo veliko zanimanje za ovaj događaj, koji su pratili brojni mediji i odakle je poslana pozitivna poruka o čapljinskom turizmu.

Među njima bio je i portal eKapija.ba, a u nastavku vam donosimo galeriju fotografija sa detaljima karnevala.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza