Održana druga po redu Trka poznatih ljubitelja Jahorine

04.03.2019. 14:49 / Izvor: Akta.ba
Održana druga po redu Trka poznatih ljubitelja Jahorine
OTVORI GALERIJU

Organizatori su se potrudili da svima koji su bili na Jahorini ovog sunčanog dana pruže fantastičan ugođaj, te najave naredne godine još bolju i veću Trku.

U organizaciji kompanije Comtrade, hotela Termag i Olimpijskog centra Jahorina u subotu 2.3.2019. godine održana je druga po redu Trka poznatih ljubitelja Jahorine powered by Mercedes-Benz, koja je prema riječima organizatora nadmašila sva njihova očekivanja.

"Kada smo prošle godine organizirali Trku i doveli velikog Alberta Tombu, smatrali smo da ćemo ove godine imati poteškoće nadmašiti slavu prošlogodišnje Trke, no međutim prije desetak dana već smo premašili broj prošlogodišnjih učesnika, broj medija koji su nas pratili, ali i prijatelja koji su nas podržali. Isto tako broj posjetilaca danas na Jahorini to nam je i dokazao, tako da bi smo iskoristili ovu priliku da se zahvalimo svima i da najavimo da će Trka biti održana i naredne godine", saopštili su organizatori.

Tokom dodjele markera učesnicima, nastupio je fenomenalni DJ, koji je uz voditeljski dvojac, stand-up komičara Hazima Mujčinovića i Peđu Bajovića zabavljao sve posjetioce Jahorine. Spustom bh. paraolimpijaca u skijanju otpočeo je prvi dio takmičenja čiji su učesnici bili članovi Udruženja "Međedi", a najbolji u muškoj kategoriji bili su Mirko Popović treće mjesto, Dragomir Radulović drugo mjesto i pobjednik Aleksandar Vujičić, dok je u ženskoj trećeplasirana bila Marina Nićiforović, druga Una Momirović i prva Ana Stanić.

Nakon prve trke, uslijedio je nastup Lexington band-a. Organizatori ovogodišnje Trke tokom februara mjeseca, na svojoj oficijelnoj facebook stranici organizirali su foto konkurs gdje su se mogli prijaviti svi pratioci društvenih mreža Trke. Ono što je bilo neophodno jeste da svako ko je želio učestvovati pošalje svoju "Najljepšu zimsku fotografiju", a najsretniji su dobili vrijedne nagrade prijatelja Trke, poput GoPRO kamere, vaučera zlatare Sofić u iznosu od 300 KM, vikenda za dvoje u hotelu Termag, ručka u restoranu Kibe Mahala u Sarajevu, Sony bluetooth slušalica, Petrol Zlatne kartice sa 100 KM, Ski pass, te Atomic sportsku opremu. Imena sretnih dobitnika bit će objavljena na facebook stranici Trke.

Tačno u 17 sati na startnoj poziciji staze Poljice pojavili su se promotori ovogodišnje Trke, skijaške legende, Jure Franko i Bojan Križaj, koji su svojim perfektnim skijaškim umjećem oduševili sve prisutne, nakon njihovog spusta uslijedila je druga trka čiji su učesnici bili svi koji su se prijavili putem oficijelne stranice www.trkapoznatih.com, a odakle su u ženskoj kategoriji pobjede odnijele Ana Stanić treće mjesto, Marijana Granzov Močević drugo mjesto i pobjednica Žana Novaković. U muškoj kategoriji pobjedu je odnio Strahinja Đokanović, dok su Vladimir Lučić i Saša Mimić bili drugi, odnosno treći.

Nakon proglašenja pobjednika, na glavnu binu koja je bila postavljena u ciljnoj ravnini staze Poljice, ponovo je izašao Lexington band koji je svojim pjesmama zabavljao sve prisutne do 20 sati.

Svi učesnici Trke, organizatori, sponzori, prijatelji i mediji imali su priliku da uživaju u zabavi zatvorenog tipa koja je bila održana u restoranu Koliba, a gdje je proglašen ukupni pobjednik Trke, ta  titula pripala je Strahinji Đokanoviću sa vremenom 27:55, koji je osvojio umjetničku fotografiju Marka Kusmuka. Isto tako tokom VIP zabave, organizatori ovogodišnje Trke, dodijelili su ček u iznosu od 4.000,00 KM direktoru Roditeljske kuće iz Sarajeva gdinu Fikretu Kubatu, te je ovogodišnja Trka dobila i jednu posve drugu suštinu pored zabave i takmičenja, a to je društvena odgovornost. Goste u restoranu Koliba zabavljao je Dejan Matić.

Olimpijski centar Jahorina obezbijedio je besplatno noćno skijanje, tako da su istinski zaljubljenici u ovaj sport imali priliku skijati dok je u podnožju staze publika uživala u plesu, pjesmi, kuhanom vinu i delicijama koje su pripremili prijatelji Trke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza