Održana pokazna vježba spasavanja "Jahorina 2018"

28.11.2018. 14:32 / Izvor: Akta.ba

Pokazna vježba spasavanja “Jahorina 2018”, koja je obuhvatala evakuaciju skijaša sa žičare, danas je uspješno izvedena na platou Poljice.

Pokazna vježba spasavanja “Jahorina 2018”, koja je obuhvatala evakuaciju skijaša sa žičare, danas je uspješno izvedena na platou Poljice, s ciljem provjere osposobljenosti učesnika i sredstava za rad u kriznim situacijama.

Vježbu je organizovao Olimpijski centar “Jahorina”, a u njoj su učestvovali pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Jedinice za podršku, tim Olimpijskog centra, Gorske službe spasavanja “Jahorina”, Republičke uprave Civilne zaštite, Vatrogasne brigade Pale i paljanskog Doma zdravlja.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je novinarima da je Centar apsolutno spreman i da su to pokazali današnjom taktičko-pokaznom vježbom evakuacije skijaša sa žičare.

"Želimo da prenesemo jasnu poruku da je na Jahorini, osim dobrog skijanja i provoda, svim posjetiocima zagarantovana bezbjednost”, naglasio je Ljevnaić. On je naveo da Olimpijski centar ima odličnu saradnju sa svim subjektima i srukturama zaštite – od Civilne zaštite do Ministarstva unutraših poslova, medicinskog osoblja Doma zdravlja Pale, te sa javnim preduzećima, opštinama Pale i Trnovo.Ljevnaić je napomenuo da je jutros održan sastanak sa predstavnicima javnih preduzeća i organizatorima koncerta Svetlane Ražnatović, koji će biti održan na Jahorini u subotu, 1. decembra. Napravili smo uspješan plan i raspored, tako da svi subjekti – od čišćenja puteva, `Elektrodistribucije`, komunalnog, policije, Doma zdravlja stoje na raspolaganju, da bi sve prošlo u najboljem redu”, ukazao je on.

Šef Gorske službe spasavanja “Jahorina” Miro Kalem rekao je da je vježba izvedena po protokolu i da su svi učesnici zadovoljni.”Pokazali smo dobru saradnju i efikasnost, da možemo odgovoriti svim zadacima i situacijama, kao što je spasavanje skijaša sa žičare”, naveo je Kalem i dodao da sve službe Olimpijskog centra stoje na raspolaganju skijašima i turistima koji se zadese na Jahorini. Kalem je naglasio da je na stazama svakodnevno deset ljudi koji u bilo kojem momentu mogu profesionalno odgovoriti na nepredviđene situacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza