Održana sarajevska i tuzlanska verzija povratka u budućnost

11.01.2019. 09:24 / Izvor: Akta.ba
Održana sarajevska i tuzlanska verzija povratka u budućnost

Sarajevska i tuzlanska verzija povratka u budućnost je protekla u sjajnom druženju, predavanjima i pričama o budućnosti.

Sarajevska  i tuzlanska verzija povratka u budućnost je protekla u sjajnom druženju, predavanjima i pričama o budućnosti.

Cilj ovih sesija koje organizuje Red Bull u Bosni i Hercegovini u kooperaciji sa Omladinskim Film Festivalom  je upoznati sve registrovane učesnike o samom događaju Red Bull Futur/IO koji Red Bull organizuje na globalnom nivou.

U sklopu info sesija u Tuzli su predstavljeni panelisti iz Sarajeva i Tuzle.

"Red Bull projekat predviđanja budućnosti je sjajna stvar jer daje priliku kreativnim umovima koji obožavaju sci-fi tematiku da izraze svoje ideje i maštu te nam pomaže da zadržimo ono dijete u sebi iz perioda kada smo svi htjeli biti piloti ili astronauti. Mislim da je budućnost veoma lako nagađati sa tehnologijom današnjice jer imamo mnogo bolje uvjete za rad koji se svake godine poboljšavaju, a jedan od fascinantnih primjera je i generiranje izmišljenih lica od strane Nvidia AI sistema koja izgledaju 100% stvarno", mišljenja je jedan od tuzlanskih govornika Mario Ilić. S njim se za govornicom u Tuzli smjenjivao i “dcdc76” te Demir Selmanović.

Oni su u Tuzli govorili o tome šta je uopće predviđanje budućnosti, kako izgleda idealna budućnost, kako tehnologija može doprinijeti predviđanju budućnosti…, a kako sve to pretvoriti u kvalitetan video zapis s kojim se možete prijaviti na Futur/IO.

Prijave za Red Bull Futur/IO su otvorene do 8. februara 2019. godine.

Za prijave, pojedinačno ili kao grupa, potrebno je imati više od 18 godina starosti, a samo će vođa pobjedničkog tima putovati na Red Bull Futur/IO Akademiju.

Aplikanti trebaju posjetiti web stranicu Red Bull Futur/IO i poslati kratki video u trajanju do 60 sekundi, sa svojom vizijom poželjne budućnosti 2030. godine. Sredinom februara će biti odabrani pobjednici, koji će učestvovati u Red Bull Futur/IO Akademiji krajem marta u Lisabonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza