Olimpijci, vojnici, diplomate, rekreativci: Za 6. "Sarajevo Polumaraton" stiglo preko 200 prijava iz 18 zemalja

04.09.2012. 08:33 / Izvor: eKapija.ba
Olimpijci, vojnici, diplomate, rekreativci: Za 6. 'Sarajevo Polumaraton' stiglo preko 200 prijava iz 18 zemalja

Za 6. Sarajevo Polumaraton koji će se održati 16. septembra 2012. do sada se putem web stranice www.sarajevomarathon.ba prijavilo preko 200 učesnika iz 18 zemalja (Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Francuska, Irska, Njemačka, Austrija). Posebno je značajan interes za "Securitas Fun Run" kratku trku od 4km gdje se očekuje učešće između 500 i 700 učesnika, čime će ukupni broj učesnika i učesnica na startu obje trke biti oko rekordnih 1000, što je izvrsno za promociju grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

"Sarajevski Polumaraton iz godine u godinu dobija na značaju što potvrđuje porast broja učesnika i učesnica, kako rekreativaca tako i trkača koji se natječu na svjetskim maratonima", istakao je Franjo Šola, Predsjednik udruženja "Marathon" Sarajevo, objasnivši da se očekuje prisustvo nekoliko elitnih trkača iz regiona koji su nastupili na olimpijskom maratonu u Londonu. Od posebne važnosti su uloga i podrška u projektu koju će osigurati NATO.

"Pozivamo sve rekreativce da ako već ne mogu istrčati 21 kilometar učestvuju u Securitas Fun Run trci od 4 kilometra i budu dio ovog sportsko-humanitarnog projekta", naglasio je Šola najavivši interes predstavnika diplomatskog kora za ovu trku. On je podsjetio da će po uzoru na svjetske maratone, dio prihoda biti usmjeren Centru za kreativno odrastanje za djecu sa posebnim potrebama

Online registracija, dodatne informacije i o Polumaratonu, kao i o trci "Securitas Fun Run" dostupna na oficijelnoj web stranici Polumaratona www.sarajevomarathon.ba

Zlatni sponzor je NATO a generalni sponzori Polumaratona su Grad Sarajevo i Coca Cola Hellenic BiH Značajnu podršku cijelom projektu pružaju i Securitas, Development studio, Novo Nordisk, Toyota, Oracle, Mercator BH, Hotel Bristol, EUFOR, Ecoton, Francuska Ambasada, Kantonalno Ministarstvo Kulture i Sporta, BBI centar, Sportlife, Gumapro,Olimpijski komitet BiH, UN, YERP projekat i Općina centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza