Olimpijska Jahorina očišćena dočekuje nove goste

05.06.2019. 15:17 / Izvor: Akta.ba
Olimpijska Jahorina očišćena dočekuje nove goste
OTVORI GALERIJU

Gotovo 1.000 učesnika je danas sa Jahorine poslalo svijetu poruku o zajedništvu ali i važnosti očuvanja i zaštite životne sredine.

Međunarodni dan zaštite životne sredine obilježen na Jahorini nikad brojnijom akcijom čišćenja.

Gotovo 1.000 učesnika je danas sa Jahorine poslalo svijetu poruku o zajedništvu ali i važnosti očuvanja i zaštite životne sredine.

Akcija čišćenja ove planine samo je jedan od koraka koji Olimpijski centar preduzima sa ciljem širenja ekološke svijesti što potvrđuju i najbrojniji učesnici akcije, studenti, djeca iz osnovnih i srednjih škola ali i oni najmlađi iz vrtića koji su vrijedno tokom cijelog dana sakupljali otpad.

Učesnici podjeljeni u 16 sektora sakupljali su smeće, sjekli rastinje i drveće uz puteve, sklanjali kamenje sa staza, kosili travu, uređivali šetačku zonu, prali ulice i na ovaj način podarili Jahorini nešto lijepo.

Masovna akcija čišćenja planine pokrenuta je na incijativu Olimpijskog centra Jahorina a realizovala se uz podršku Ministarstva trgovine i turizma, hotelijera i ugostitelja sa Jahorine, opština Pale, Trnovo, Istočno novo Sarajevo, Istočna Ilidža, vrtića i osnovnih škola, javnih i komunalnih preduzeća te firme Euro Beta iz Banja Luke koja je donirala neophodne rekvizite za realizaciju akcije.
U okviru akcije za sve učesnike i goste planine u znak zahvalnosti  Olimpijski centar Jahorina je pripremio koncert Nataše Bekvalac koji će se održati večeras u Kolibi hotela Termag sa početkom u 19:00 časova.

Ulaz na koncert se neće naplaćivati.

Iz Olimpijskog centra najavili su još sličnih akcija i u narednom periodu, te su izrazili zahvalnost svim učesnicima i podršci ali i veliko zadovoljstvo masovnošću i uspješnošću ove akcije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza