Pauza / TURIZAM I GASTRO

Online promocija projekta i aplikacije "Rimsko naslijeđe Sarajeva"

Udruženje za promociju italijanske kulture u Bosni i Hercegovini "Dante Alighieri" upriličit će u srijedu, 15. aprila na platformi ZOOM online promociju projekta "Rimsko naslijeđe Sarajeva".

14.04.2020. 12:29 / Izvor: Fena

Udruženje za promociju italijanske kulture u Bosni i Hercegovini "Dante Alighieri" upriličit će u srijedu, 15. aprila na platformi ZOOM online promociju projekta "Rimsko naslijeđe Sarajeva".

Projekat je koordiniralo Udruženje za promociju italijanske kulture u Bosni i Hercegovini "Dante Alighieri", uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo na osnovu javnog poziva objavljenog 2019. godine. Tehnička implementacija projekta je realizirana u okviru Laboratorije za kompjutersku grafiku - Sarajevo Graphics Group Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Dizajn koncepta, grafički dizajn i video spot potpisuje prof. dr. Selma Rizvić, aplikaciju je programirala Ivona Ivković-Kihić, za web dizajn je zaslužna Aida Sadžak.

Detalji o projektu dostupni su na cultural heritage web-serveru: VIDEO, kao i na Facebook stranici: VIDEO, odakle je moguće pristupiti linkovima za besplatni download i instalaciju aplikacije za mobilne uređaje, saopćeno je iz Udruženja "Dante Alighieri".

Promocija će biti održana s početkom u 18 sati, na linku: VIDEO (Meeting ID: 850 139 104). 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza