Općina Centar planira realizaciju projekta "Fitness ljeto 2020"

13.05.2020. 18:22 / Izvor: Akta.ba
Općina Centar planira realizaciju projekta 'Fitness ljeto 2020'

Općina Centar u saradnji sa Udruženjem građana "Klub sporta Fit & Fun" od 2017. godine na terenu Atletskog kluba "Sarajevo" realizuje projekat pod nazivom "Fitness ljeto".

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je održao sastanak sa Lejlom Šebić i Marijanom Podrug-Arapović iz Udruženja građana "Klub sporta Fit & Fun".

Na sastanku je razgovarano o realizaciji tradicionalnog projekta na području ove lokalne zajednice "Fitness ljeto 2020", budući da je epidemiološka slika u našoj zemlji sve povoljnija, te da je Federalni štab civilne zaštite počeo sa ublažavanjem mjera zabrane i činjenici da bi uskoro moglo biti omogućeno i održavanje sportskih treninga.

Općina Centar u saradnji sa Udruženjem građana "Klub sporta Fit & Fun" od 2017. godine na terenu Atletskog kluba "Sarajevo" realizuje projekat pod nazivom "Fitness ljeto".

"Ranijih godina projekat je privlačio veliki broj zaljubljenika sporta i zdravih stilova života svih starosnih kategorija. Planiramo ove godine realizaciju projekta na nekoliko lokacija, i to u parku Hastahana na Marijin dvoru (Park prof.dr. Nijaz Duraković), parku Betanija i na stadionu Koševo. Ukoliko se nastavi pozitivan trend popuštanja mjera i epidemiološka slika u našoj zemlji bude povoljna, vjerujem da će projekat biti realiziran u predviđenim rokovima", kazao je Ajnadžić.

Osnovni cilj projekta je da što veći broj građana stekne naviku vježbanja, shvati važnost tjelesne aktivnosti, te nastavi voditi brigu o svom zdravlju i izgledu i po završetku projekta.

Projekat podrazumijeva besplatno vježbanje na otvorenom za sve zainteresirane građane.

Ove godine planirano je da se projekat realizira u julu i augustu na nekoliko lokacija u Centru, ukoliko okolnosti zbog pandemije koronavirusa dozvole.

Nosilac aktivnosti će biti Centar za sport i rekreaciju, Javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar, a realizator projekta Udruženje građana "Klub sporta Fit & Fun", kao i ranijih godina.

Treninge, u trajanju od 60 minuta, će voditi stručni treneri ovog kluba, a na programu će biti različiti oblici grupnog vježbanja prilagođeni svakom uzrastu i bilo kojem nivou kondicijske pripreme.

Uz redovnu fizičku aktivnost čovjek se psihički i mentalno oslobađa stresa i loših misli i na taj način čuva svoje psihičko i mentalno zdravlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza