Organizovana velika akcija čišćenja olimpijske ljepotice Bjelašnice

23.04.2019. 10:18 / Izvor: Akta.ba
Organizovana velika akcija čišćenja olimpijske ljepotice Bjelašnice

Veliki broj građana, ljubitelja prirode i skijanja pridružili su se ovoj velikoj akciji čišćenja.

U subotu, 20. aprila, grupa građana “Inicijativa za Bjelašnicu“ i organizacije Let's Do It, ZOI 84’ i Infinity organizovali su veliku akciju čišćenja olimpijske ljepotice Bjelašnice, u povodu Dana planete Zemlje.

Svojim prisustvom i aktivacijom uposlenika Općine akciju je podržao i načelnik Općine Trnovo, Ibro Berilo, koji je izrazio zahvalnost organizatorima na odličnoj ideji.

Sakupljeno je 400 vreća smeća.

Veliki broj građana, ljubitelja prirode i skijanja pridružili su se ovoj velikoj akciji čišćenja, a nakon ekološkog uređenja, uslijedilo je i druženje učesnika u objektu ZOI 84’-Beneton uz obezbijeđen ručak i osvježenje dok je “Only One Catering” obezbijedio kolačiće i kanapee.

 Akciju su pomogli: Winterhana, Pansion Staza, Ski savez BiH, Ambasadori olimpijskih planina, ski.ba, Klas, Oaza, Rampart i Only One Catering.

"Angažman svakog posjetioca u cilju očuvanja životne sredine je od izuzetne važnosti te ovim putem želimo apelovati na građane da se na savjestan i odgovoran način odnose prema okolišu", saopštili su iz Općine Trnovo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza