OrtoSar: Ortopedski ulošci za lagan korak

02.10.2013. 09:24 / Izvor: eKapija.ba
OrtoSar: Ortopedski ulošci za lagan korak

Za vrijeme trajanja rasta oblik stopala se može korigirati. Ulošci su korektivni ortopedski ulošci upravo za tu namjenu. Polugotov su proizvod koji se individualno prilagođava.

Šta mislite koliko stopalo ima kostiju? 26!

Sve te kosti i koščice Vas vrijedno i bezbrižno odvode na destinacije koje poželite! No, ukoliko spadate u kategoriju osoba koje imaju spuštena stopala te su Vam iz tog razloga šetnje, trčanje i stajanje otežani, obratite se kompaniji OrtoSar!

Na nastanak spuštenih stopala utječe nasljedni faktor, kilaža, fizička neaktivnost i obuća. Kao posljedica nastaju bolovi i brzo zamaranje nogu, otežano trčanje, hodanje i stajanje, kao i bolovi u kukovima, koljenima i krstima. O stopalima je potrebno brinuti od djetinjstva kako bi se izbjeglo javljanje spuštenih stopala, te ujedno i komplikacije u starijoj životnoj dobi.

Ukoliko već imate spuštena stopala, s ciljem olakšavanja pritiska na stopalo i sprječavanja dodatnih deformiteta, koristite ortopedske uloške. Oni će rasteretiti Vaša stopala dodatnog pritiska i postaviti ih u adekvatan položaj što će doprinijeti ravnomjernoj podjeli pritiska.

Mislite na zdravlje stopala uz prevenciju deformacija i oštećenja povezanih segmenata i tkiva.

OrtoSar Vam pruža mogućnost da rasteretite svoja stopala i uživate u svakom koraku uz ortopedske uloške pravljene po Vašoj mjeri i potrebi.

Za vrijeme trajanja rasta oblik stopala se može korigirati. Ulošci su korektivni ortopedski ulošci upravo za tu namjenu. Polugotov su proizvod koji se individualno prilagođava djetetu.

U izradi ortopedski uložaka utkano je višegodišnje iskustvo OrtoSar-ovog tima u radu s osobama s poteškoćama u hodu.

Osobine:

  • izuzetno tanki – mogu se staviti u sve vrste obuće
  • ugodni za nošenje
  • izrađeni pretežno od prirodnih materijala
  • lahko se održavaju

Primjena:

  • za (umorna) stopala izložena posebnim naporima na poslu, u slobodno vrijeme ili pri sportskim aktivnostima
  • ublažavaju bol u stopalima

USB ulošci - Ulošci po otisku

Ortopedski ulošci kod bolnih stopala i zglobova

Svaki dan napravimo od 8,000-10,000 koraka. Nije ni čudno da nas noge bole! Ortopedskim i gotovim anatomskim i silikonskim ulošcima cilj nam je reducirati ili umanjiti vaše bolove u stopalu.

Ortopedski ulošci pravilno usklađuju opterećenje

Mnogi simptomi na stopalu počevši od opće boli do bolne kosti i problema na stopalima poput čekičastih prstiju, zadebljanja i palčane izbočine, su uzrokovani spuštenim i palim svodom stopala. Ortotika primjenjena na stopalu pomaže rasporediti pritisak na zglobove unutar stopala kako bi umanjili razne simptome. Ortopedski USB ulošci se mogu koristiti kao alternativa hirurškom zahvatu, ili nakon kirurškog zahvata kao prevencija nepravilnom opterećenju.

Koje vrste ortopedskih uložaka postoje?

Ovisno o vašim potrebama, stilu života i stanju stopala i obući u kojoj će se koristiti izrađuju se razni modeli uložaka. Najčešći oblik uzimanja mjera je individualni standardni po gips otisku, individualni sa više korektivnih tačaka koji se izrađuju od čvrstih (plastiči izrađeni od poliuretana) i tanki mehki uložak načinjen za svakodnevno dnevno nošenje. Postoje i druge vrste ortopedskih uložaka namijenjenih nošenju u visokim petama čiji je glavni zadatak rasteretiti tačke najvećeg pritiska.

Šta su USB ulošci?

To su individualno modelirani ulošci od plastične mase (poliuretan) koji se koriste u slučaju kada 3D ulošci nemaju efekat korekcije everzije kalkaneusa (deformitet petne kosti).

  • Prvi način raspoznavanja problema everzije kalkaneusa i oblik težeg stepena deformiteta kod kojeg nema efekta 3D uložak
  • Drugi način mjerenja uglova zakrivljenja ahilove tetive i kalkaneusa sa laserskim zrakom.
  • Treći način otiska za USB uložak i trenutna korekcija u korigovanom položaju.
  • Četvrti način je provjera apliciranih USB uložaka i eventualna dorada.
  • Peti način je provjera statike tijela i dinamičnih kretnji pacijenta sa aplicirnim USB ulošcima
  • Šesti način je optički efekat korekcije USB ulošcima nakon jedne godine aktivnog nošenja

Kako se izrađuju ortopedski ulošci?

Potrebno je par faza izrade kako bi se izradio jedan par uložaka po mjeri. U prosjeku 2 do 3 dana.

Zašto dolazi do problema sa stopalima?

Stopalo posjeduje nevjerojatan mehanizam zaštite. Međutim kod spuštenog svoda ne dolazi do amortizacije opterećenja te sistem kao takav pati. Svi potporni mišići i ligamenti postaju skloni ozljeđivanju.

Naša stopala podupiru kompletnu težinu tijela, tako da kad stvari krenu krivim putem to može izazvati problem u bilo kojem dijelu tijela. U isto vrijeme promjene u posturi tijela mogu voditi prema problemu sa stopalima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza