Osam restorana iz BiH odabrano je za učešće u događaju Okus Francuske 2018.

07.03.2018. 08:54 / Izvor: Akta.ba
Osam restorana iz BiH odabrano je za učešće u događaju Okus Francuske 2018.

21. marta 2018. svugdje u svijetu, biće organizovane večere u cilju slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti.

3000 restorana iz cijelog svijeta pripremaju se za zajedničku proslavu francuskog kulinarstva. Osam restorana iz Bosne i Hercegovine (4 sobe gospođe Safije, Druga Kuća, Plava Prizma - Hotel Radon, Klub Slovenaca, Mrvica 2 restorana, Restoran Romanca, Monogram) učestvovaće u ovom događaju koji će se održati u Sarajevu (srijeda 21. mart), u Mostaru (četvrtak 22. mart) i Banjaluci (četvrtak 29. mart).

21. marta 2018. svugdje u svijetu, biće organizovane večere u cilju slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti : zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica.

Ukupno 3000 glavnih kuhara i restorana trebali bi učestvovati u ovom događaju sa vlastitim jelovnicima inspirisanim francuskom gastronomijom.

Okus Francuske je javni događaj, te je prilika za sve stanovnike Sarajeva, Banjaluke i Mostara da posjete navedene restorane i upoznaju se sa francuskim jelovnicima, pripremljenim samo za ovu priliku, saopšteno je na stranici Ambasade Francuske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza