Pauza

Osmo izdanje Društva znanja na TV OBN

26.09.2008. 12:07 / Izvor: eKapija.ba

Foto Art Sarajevo i BH Telecom i ove subote pripremaju za vas emisiju "Društvo znanja", jedinstveni naučno-obrazovni serijal u BiH. Ako budete uz "Društvo znanja" 27.09.2008. godine, moći ćete u pola sata vremena pogledati nekolicinu zanimljivih priloga gdje će biti predstavljeni interesantni domaći naučnici u zemlji i dijaspori, ali i gdje će se govoriti i o važnim globalnim pitanjima. Za ovo izdanje emisije, izdvajamo razgovor sa dr. Elmom Durmišević koja predvodi posebnu asocijaciju bh. naučnika u Holandiji koja nosi naziv NAUK i koja se okupila nakon upoznavanja u Sarajevu.

Govoriće se i zaštiti okoliša na području EU i velikim uspjesima koje je unija postigla u posljednja dva desetljeća. U rubrici `Portret naučnika` biće predstavljen jedan od najznačanijih arabista današnjice, dobitnik posebne nagrade UNESCO-a za arabistu godine, i odnedavni akademik, prof. dr. Esad Duraković, predavač na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Ako niste znali da je BiH jedna od rijetkih zemalja koje rječnik medicinskih pojmova imaju objavljen na svome jeziku a ne latinskom iz kojeg je medicinska terminologija i ponikla, onda pogledajte prikaz knjige akademika Faruka Konjhodžića koji je sastavio `Rječnik medicinskih pojmova u bosanskom jeziku`. Ova knjiga, nažalost, nije dobila mjesto koje zaslužuje u domaćoj naučnoj i stručnoj javnosti.

I svakako, znanje se i nagrađuje a BH Telecom se pobrinuo i ovaj put da šest sretnih gledalaca, odgovarajući na nagradno pitanje, osvoji USB stick, blue tooth slušalicu, web kameru, ruksak i peškir sa logom BH Telecoma, te kao posebne jedan mobilni telefon i ULTRA karticu sa 10 KM , te 5 KM svaki naredni mjesec tokom godine dana.

"Društvo znanja" s vama je svake subote u 15 sati i 05 minuta, te reprizno srijedom u 14 sati i 25 minuta. Redakciji emisije možete pisati na e-mail dz@fotoart.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza