Otvaranje Baščaršijskih noći uz koncert "Pozdrav iz Austrije"

30.06.2016. 11:50 / Izvor: Akta.ba
Otvaranje Baščaršijskih noći uz koncert 'Pozdrav iz Austrije'

Ovogodišnji 21. Festival "Baščaršijske noći" će biti otvoren koncertom „Pozdrav iz Austrije“, sutra, 1. jula 2016. godine.

Ovogodišnji 21. Festival „Baščaršijske noći“ će biti otvoren koncertom „Pozdrav iz Austrije“, sutra, 1. jula 2016. godine, u Narodnom pozorištu Sarajevo, Obala Kulina bana 9, sa početkom u 21.00 sat. Koncert je rezultat saradnje Austrijske ambasade u BiH i Festivala Baščaršijske noći.

Tradicija koncerata sa bečkom muzikom valcera, koja je 2014. godine ponovo zaživjela, uživa veliku popularnost širom zemlje. Naslanjajući se na koncerte pod nazivom „Pozdrav iz Austrije“ (u Bosni i Hercegovini izveden 2014.), ovogodišnji Međunarodni ljetni festival kulture „Baščaršijske noći“ bit će otvoren koncertom u istom duhu, ponovo pod pouzdanim vodstvom maestra Uwe Theimera, uz nastup austrijsko-mađarske sopranistice Brigite Simon, kao i koncert-majstorice Narodne opere Beč Anne Harvey-Nagl. Program, pored tradicionalnog repertoara, sadrži i savremena djela iz žanra bečke muzike.

Koncert je besplatan za sve posjetioce, za šta naročitu zahvalnost zaslužuju sponzori koncerta: Porsche  Sarajevo, Audi BiH i UNIQA osiguranje.

Mediji, ali i svi zainteresirani građani se pozivaju da prisustvuju koncertu „Pozdrav iz Austrije“, u petak, 01. jula 2016. godine, sa početkom u 21.00 sat u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Koncert je realiziran u okviru Godine kulture Austrija – Bosna i Hercegovina 2016. Godina kulture Austrija – Bosna i Hercegovina 2016, pod sloganom „Besser kennen lerner“ – „Upoznajmo se bolje“, uspostavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Austrije, s namjerom da se Bosna i Hercegovina i Republika Austrija bolje upoznaju.

Više informacija o programu Godine kulture možete pronaći na: www.aussenministerium.at/sarajewo.  Za sve dodatne informacije obratite se na +387 33 263 505.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza