Otvoren 1. Winter Fest: Mještani općine Hadžići dobili pravu zimsku čaroliju

Pauza / KULTURA I FILM

Otvoren 1. Winter Fest: Mještani općine Hadžići dobili pravu zimsku čaroliju

17.12.2019. 11:37 / Izvor: Akta.ba

Na području općine Hadžiće ove godine je prvi put organizovan Winter Fest u okviru kojeg mještani mogu doživjeti pravu zimsku čaroliju.

Poseban program organizovan je za najmlađe stanovnike koji mogu uživati u druženju s omiljenim likovima iz crtanih filmova, ali i klizalištu koje se prostorije na 300 metara kvadratnih i mogu ga koristiti besplatno. Također, za one koji ne znaju klizati bit će organizovana instruktivna nastava. Klizalište je otvoreno svaki dan od 12 do 22 sata.

Bitno je naglasiti da je pažnja posebno usmjerena na štićenike Zavoda Pazarić, djecu s poteškoćama u razvoju i djecu slabijeg imovinskog stanja kojima će se omogućiti da uživaju u svim čarima ove zimske priče sa svojim vršnjacima.


U okviru Winter Festa napravljen je i Winter Village u kojem je smješteno 15 kućica, a u kojima se posjetitelji mogu okrijepiti, uživati u raznim delicijama i kupiti poklone za svoje najdraže.

Na festivalskoj bini sinoć je sve prisutne zabavljao Eldin Huseinbegović, ali i u narednim noćima posjetitelje očekuje dobra live muzika kao različiti kulturno-zabavni program.

Od 4. do 15. januara bit će organizovan i malonogometni turnir za najmlađe sugrađane, ali i veterane. Očekuje se učešće 104 ekipe, a utkamice će biti odigrane u dvorani KSIRC.

U zimskoj čaroliji u Hadžićima možete uživati do 25. januara, a sve aktivnosti i najave možete pratiti putem zvanične Facebook stranice Hadžići Winter Fest.

Organizator 1. Hadžići Winter Festa je sportsko udruženje ASUS.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza