Otvoren 8. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

06.12.2018. 09:06 / Izvor: Akta.ba
Otvoren 8. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Mjesto gdje se predstojeći zimski blagdani mogu proslaviti na najljepši i najveseliji način...

U Parku Hastahana u Sarajevu sinoć je svečano otvoren 8. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market. Ovogodišnje izdanje Marketa, kojeg organiziraju Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija uz podršku Grada Sarajeva, Općine Centar i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, nudi niz interesantnih sadržaja za posjetitelje svih generacija.

U Carlsberg Holiday Pubu, ugostiteljskom objektu ispod šatora, na otvorenju Marketa nastupila je Lana Hamza & Bend, pa su posjetioci uživali uz domaće i međunarodne hitove, kao i široku ponudu jela i pića.

Sajamski dio Marketa donosi ponudu preko 20 izlagača – zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove najtrofejnijih sarajevskih sportskih klubova...Coca-Cola Food Court je smješten između sajamskog dijela i Jaffa klizališta i nudi napitke i delicije koje ove godine donose Nescafe, Linolada, pekara Mlinar i Perutnina by Milkman.

Nikad veći Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima dostupan je svaki dan od 10 do 22 sata, a zimsku čaroliju upotpunjuje i Pony Ranch sa dva mala ponija.

Tu je i Smoki mini 9D simulator, koji donosi užitak gledanja 9D filmova i igranje igrica, te igraonica ARGETA Junior Play House, koja nudi bogat cjelodnevni program
za najmlađe.

Jaffa klizalište radit će sve do 3. februara, a tokom cijelog januara, u vrijeme zimskog raspusta će, zahvaljujući podršci Općine Centar i općinskog načelnika prof. dr. Nedžada Ajnadžića, klizanje na Hastahani biti besplatno za sve.

Prostor Coca-Cola sela Djeda mraza nikad nije bio okićeniji, a u njemu se nalaze Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda mraza, u kojoj će djecu u posjetu svakog dana primati Djeda mraz sa svojim drugarima – vilenjakom i fotografom.

Sve u svemu, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će i ove godine pokazati kako je Sarajevo mjesto susreta kultura i sigurno je da će biti događaj na kojem će se predstojeći zimski blagdani u Sarajevu moći proslaviti na najljepši i najveseliji način.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza