Otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

05.12.2019. 10:06 / Izvor: Fena
Otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Zimsku čaroliju upotpunit će Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima te Pony Ranch sa dva mala ponija i magarcem.

Paljenjem lampica na bogato dekorisanoj jelki, visokoj oko 15 metara, i velikim vatrometom, sinoć je u Parku Hastahana u Sarajevu otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Riječ je o sajamskoj manifestaciji sa brojnim popratnim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima, prilagođenim svim generacijama, koja će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine trajati sve do 13. januara naredne godine.

Direktor Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Nedim Lipa kazao je da je "događaj osmišljen ne samo da donese zabavu, već i da afirmiše multietničku tradiciju Sarajeva".

"Ovo je grad koji baštini različite kulture, koje su vjekovima na ovim prostrima zajedno živjele i zajedno gradile bolju budućnost. Ovo je događaj na kojem slavimo sve naše praznike. Pozivamo građane da tokom narednih 41 dan slavimo sve naše praznilke, dva Božića, jevrejsku Hanuku i Novu godinu po gregorijanskom i julijanskom kalendaru, jer to je Sarajevo", kazao je Lipa.

Dogradonečelnik Grada Sarajeva Ivica Šarić rekao je da je "naša ralzličitost naše bogatsvo".

"Zato Grad Sarajevo podržava Holiday Market i podržavat će ga i dalje. On raste svake  godine sve više, on je uvod u Novu godinu, sa dobrim koncertom na kojem bude prisutno stotinjak hiljada posjetilaca, gostiju i tursta. To znači da je Sarajevu u evropskom trendu. Svima želim sretne sve praznika i da u pozitivnoj atmosferi ovako  sretni uđemo u Novu godinu", izjavio je Šarić.    

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić rekao je da Sarajevo Holiday Market mjesto u kojem ima za svakoga po nešto, najviše za mlade ljude.

"Zadovljan sam da je Općina Centar zajedno sa svima u ovoj dobroj priči", kazao je  Ajnadžić. Dodao je da je Općina Centar obezbijedila sredstva  za ledenu plohu koju najmlađi sugrađani mogu besplatno koristiti 30 dana, tokom zimskog raspusta.          

Novitet ovogodišnjeg Marketa je Coca-Cola Holiday Promenada, prazničnim lampicama osvijetljena natkrivena šetnica. Duž promenade će biti postavljeni neki od učesnika u sajamskom dijelu Marketa, 25 izlagača, zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane, pića i mnogi drugi.

Zimsku čaroliju upotpunit će Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima te Pony Ranch sa dva mala ponija i magarcem.

U mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalaze se Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda mraza, dok odrasli mogu uživati u ugostiteljskom objektu ispod šatora u After Work Partiju i večernjim koncertima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza