Otvoren Dječiji sajam u Tuzli: Dječija graja odjekuje Mejdanom!

08.05.2015. 16:47 / Izvor: eKapija.ba
Otvoren Dječiji sajam u Tuzli: Dječija graja odjekuje Mejdanom!
OTVORI GALERIJU

Dječiji sajam 2015., velika revijalno-sajamska manifestacija, koja se prvi put održava u Tuzli, danas je simboličnim otključavanjem „čarobnih sajamskih vrata“ i otvoren, a trajat će sve do nedjelje 10. maja.

"Dječiji sajam 2015", velika revijalno-sajamska manifestacija, koja se prvi put održava u Tuzli, danas je simboličnim otključavanjem „čarobnih sajamskih vrata“ i otvoren, a trajat će sve do nedjelje 10. maja.

Prigodnim programom koji su priredila djeca iz JU "Naše dijete", PU "Aladin" i ACKU "Karizma" i obraćanjem organizatora i Mirsade Begović, ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, sajam je „gradskim ključem“ otvorio Jasmin Imamović, gradnonačelnik Tuzle koji nije krio oduševljenje što je Tuzla dobila jedan ovakav događaj.

"Zadovoljstvo mi je proglasiti otvorenim jedan sajamski događaj, koji se prvi put dešava u našem gradu, a u prvom planu ima djecu i njihovo kreativno izražavanje. Čestitao bih Tuzlanskom sajmu i svima koji su dali doprinos da u ova tri dana Tuzla bude domaćin ovom jedinstvenom događaju", istakao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Osmjesi na dječijim licima, graja, smijeh, pjesma i ples koji su danas dominirali sajamskim prostorom, potvrda su da je „Dječiji sajam“ osvojio srca mališana i da će biti redovan sadržaj u gradu soli i narednim godinama.

U tri sajamska dana, organizatori Tuzlanski sajam i Lions club Tuzla, su se potrudili da pored sajamske ponude, mališanima ponude blizu 100 scenskih nastupa, te 35 radionica i igraonica.

Na sajmskoj pozornici će se u tri dana neprestano smjenjivati brojni učesnici programa, a kroz edukativne radionice djeca će imati priliku učiti strane jezike, proći kroz školu plesa, crtanja ili karatea, crtati grafite, te se družiti sa vatrogascima, ljekarima, veterinarima i drugim koji će realizovati mnoštvo radionica.

Prvog dana sajma u programskom dijelu su održane proslave jubileja Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, koji je obilježio  45. godina postojanja, a velikom priredbom jubilej od 69. godina od osnivanja prigodnim programom večeras od 17.30 sati će obilježiti i JU „Naše dijete“ Tuzla.

Sutra u subotu 9. maja, centralni programski događaju su obilježavanja Dana Evrope, zatim  "Igre bez granica i predrasuda“, nastupi gostiju iz Bijeljine, Kaknja i Doboj istoka, te „Fitness za sve“.

Izlagači u sajamskoj postavci sa svojim proizvodima i uslugama namijenjenim igri, te zdravom i pravilnom razvoju i rastu djece, realizovat će brojne sajamske popuste, podjelu gratis proizvoda, te edukativne i nagradne igre.

Ulaz na sajam je slobodan, radno vrijeme sajma je u prva dva dana do 20 sati, a posljednjeg dana sajma do 16 sati.

Kompletan program i satnicu događaja, sa brojnim radionicama, igraonicama, maštaonicama  i drugim zanimljivim sadržajima  zainteresovani mogu vidjeti na web stranici sajma: www.tuzlanskisajam.ba

Pokrovitelj manifestacije je Grad Tuzla, partner je kompanija Konzum, a prijatelj CryoSave, vodeća europska i svjetska banka matičnih ćelija. Programski sadržaji će se realizovati uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza