Otvoren festival komedije "Mostarska liska 2012."

21.04.2012. 11:13 / Izvor: Fena
Otvoren festival komedije 'Mostarska liska 2012.'

Međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2012." otvoren je sinoć u Narodnom pozorištu u Mostaru i trajat će do 27. aprila, kada će se dodijeliti Liska za najbolje u žanru komedije. Festival je otvorenim proglasio federalni ministar obrazovanja, kulture i sporta Salmir Kaplan, koji je čestitao organizatorima, poželio publici da u idućim danima uživaju u bogatom programu festivala, naglasivši kako je Mostarska liska izuzetan pozorišni festival i događaj koji se čeka cijele godine.

Nakon svečanosti otvaranja upriličena je predstava "Lepotica Linejna" Knjaževsko-srpskog teatra "Joakim Vujić" iz Kragujevca, koja govori o neobičnom odnosu između majke i kćerke, prožetom obmanama, tajnama, izdajama i neočekivanim preokretima.

Na programu Mostarske liske sutra je predstava "Đetići u parlamentu" Nikšićkog pozorišta - Crna Gora, dok će u nedjelju Hrvatsko narodno kazalište Mostar izvesti predstavu "Kajališni sat".

U ponedjeljak će biti upriličena predstava "Lijepi, veliki, jaki" Narodnog pozorišta Republike Srpske - Banja Luka, u utorak "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta Sarajevo, u srijedu predstava "Terapija" Teatra Rugantino iz Zagreba, a u četvrtak predstava "Radnja na uglu" Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nakon svake predstave, u Studiju 64 održavat će se "pozorišni razgovori" na kojima sudjeluje gostujući ansambl, publika, novinari.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza