Otvoren fotokonkurs Kulturno-historijska baština Općine Centar

15.05.2013. 07:38 / Izvor: eKapija.ba
Otvoren fotokonkurs Kulturno-historijska baština Općine Centar

JU Centar za kulturu Sarajevo i portal Fotografija.ba zajednički realizuju projekat "Kulturno-historijska baština Općine Centar". Proglašenje pobjednika i otvaranje izložbe najboljih 30 fotografija planirano je za petak, 14.6.2013 u Centru za mlade Gorica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JU Centar za kulturu Sarajevo i portal Fotografija.ba zajednički realizuju projekat "Kulturno-historijska baština Općine Centar".

Cilj ovog projekta jeste potaknuti mlade ljude da se bave fotografijom i da poboljšaju svoju medijsku pismenost. Socijalizacija, edukacija, jačanje samopouzdanja, interesovanja za stvaralački rad, motivacija i želja za dokazivanjem. Osim poboljšanja svojih fotografskih tehnika kroz ovaj mini festival, mladi će imati priliku učiti o baštini Općine Centar i truditi se da najbolje odgovore na zadanu temu. Predavanja profesionalnih fotografa će im pomoći da vide i drugu stranu priče te steknu osnovna saznanja o fotografiji kao mediju i time prošire svoje obrazovanje. Izložbom mladih umjetnika, podstičemo afirmaciju njihovog rada, kao značajan psihološki i motivacijski poticaj.

Tema konkursa je “Kulturno-historijska baština Općine Centar” te nema posebno ograničenja i može obuhvatati događaje, ličnosti, arhitekturu, manifestacije itd.

Konkurs je otvore za sve srednjoškolce sa područja Općine centar od 10.5. do 5.6.2013. godine. Nakon toga, žiri sastavljen od urednika portala Fotografija.ba i predstavnika JU Centar za kulturu Sarajevo će odrediti najboljih 30 fotografija kao i pobjednike konkursa. Nagrade za tri najbolje fotografije su 300, 200 i 100 KM.

Proglašenje pobjednika i otvaranje izložbe najboljih 30 fotografija planirano je za petak, 14.6.2013 u Centru za mlade Gorica. Dan nakon toga, u istom prostoru održat će se i fotografska radionica za sve zainteresovane od 11-13h.

Pokrovitelj projekta je Općina Centar Sarajevo, a projekat realizuju JU Centar za kulturu Sarajevo i portal Fotografija.ba

Sve informacije kao i prijavu na konkurs možete naći na www.fotografija.ba/centar

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza