Ovaj džepni sat prodaje se za 12 miljuna eura

12.07.2014. 11:03 / Izvor: poslovniplus.com
Ovaj džepni sat prodaje se za 12 miljuna eura

Džepni sat, remek djelo švicarskog urarstva, Supercomplication Hanry Graves, procijenjen na 12 milijuna eura, bit će ponuđen na aukcijskoj prodaji Sotheby’sa u Ženevi 14. studenoga.

Džepni sat, remek djelo švicarskog urarstva, Supercomplication Hanry Graves, procijenjen na 12 milijuna eura, bit će ponuđen na aukcijskoj prodaji Sotheby’sa u Ženevi 14. studenoga…

Taj zlatni džepni kronograf ima 24 funkcije, od kojih su neke vrlo neuobičajene pa tako, osim vremena, prikazuje mjesečeve faze pa čak i položaj zvijezda iznad New Yorka. U potpunosti je ručno izađen u radionici Patek Phillippe 1933. Naručio ga je 1925. američki bankar Henry Graves, a izrada je trajala punih pet godina, kojima su prethodile tri godine istraživanja. Najveći urarski stručnjaci drže da je to Sveti gral među satovima.

Sat je prvi puta prodan u New Yorku 1999. Tad je bio procijenjen između 3 i 5 milijuna dolara, a prodan za 11 milijuna i postao je najskuplji sat prodan na dražbama, što je ostao do danas, naveo je Sotheby’s, prenosi HRT.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza