Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Ovakve bi osobe svatko trebao imati u životu

24.05.2014. 11:40 / Izvor: tportal.hr

Svatko u životu treba biti okružen s nekoliko tipova ljudi. Onih koji doprinose našoj sreći, koji će nas saslušati, oni na koje možete računati.

Uzor

Odlično je kada u životu imamo uzor, osobu u koju ćete se pouzdati i koja će na nas djelovati poticajno, uz koju ćete se uvijek truditi biti bolja verzija sebe. Osoba kojoj se divite. Dobar motivator koji vas potiče da budete još bolji, profesionalniji, da se bolje pazite, možda da upišete neki hobi, tečaj.

Netko tko vas ohrabruje

Sigurno svatko u životu treba imati barem jednu osobu koja ga ohrabruje. Uz koju živite život u punini, jači,  snažniji, predivni. Takvi nas ljudi tjeraju naprijed, da postignemo ciljeve i borimo se za

Osoba koja će vas uvijek spasiti, na koju možete računati

Predragocjeno je kada imate osobu za koju znate da će vam uvijek priskočiti u pomoć. Ona koju, bez obzira na situaciju, vrijeme i mjesto, možete nazvati i za koju znate da će vam uvijek doći.  I idući put kada vam nešto pođe po krivu, to je osoba kojoj se opet i opet možete obratiti.

Osoba koja će vas uvijek saslušati

Kada dođu nevolje i kada više ne vidite izlaz, ponekad je najbolji lijek osoba koja će vas saslušati i neće dijeliti savjete, ali ni osuđivati. Netko kome se možete izjadati bez osude, predbacivanja, analiziranja, kritiziranja. Ako imate takvu osobu, to zbilja trebate cijeniti.

Srodna duša

Osoba koja vas razumije, sve vaše faze i vaše osjećaje, s kojom dijelite baš sve. Pred tom osobom se možete potpuno opustiti i biti to što jeste. Njezina prisutnost, zajednička tišina, kada opušteno možete satima sjediti jedno pored drugog zbilja je neprocjenjiva.

Osobu kojoj se obraćate po savjet

Osoba koju uvijek zovete kada trebate savjet. I bez obzira na godine, spol poziciju, imati sposobnost dati dobar racionalan savjet je neprocjenjiva. Ako nađete ovakvu osobu, pravi ste sretnik koji u bilo kojoj dilemi ima svoj glas razuma i mudrosti, prijatelja kojem se uvijek može obratiti.

Osoba koja s vama dijeli profesionalno iskustvo

Prijatelj, kolega, koji ima sličan poslovni put i karijeru kao i vi. Takva je osoba odličan sugovornik, za sve poslovne nedoumice, uspjehe padove. Netko tko vas razumije i kome u tom segmentu vjerujete. To je osoba koja vas može podržati tijekom teškog razdoblja ili s vama podijeliti sreću zbog uspjeha.

Osoba koja vas uvijek može nasmijati

Ako imate osobu čiji vas smisao za humor oduševljava, koja baš uvijek može izmamiti osmijeh na lice, pravi ste sretnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza