Ovo je najslušanija pjesma na internetu nastala u 20. stoljeću

11.12.2018. 13:43 / Izvor: Index.hr
Ovo je najslušanija pjesma na internetu nastala u 20. stoljeću

Pjesma je krajem 1975. devet tjedana bila na prvome mjestu ljestvica, što ju je u to vrijeme činilo trećim hitom s najduljim razdobljem na vrhu.

Rekli su da se nikada neće dobro prodavati jer je u prvobitnoj verziji trajala čak sedam minuta, a u zadnjoj šest, te spominje Galilea, Belzebuba i Scaramouchea, no pokazalo se da je pjesma grupe Queen "Bohemian Rhapsody", po podacima diskografske kuće Universal Music Group, najslušanija pjesma na internetu nastala u 20. stoljeću.

Objavljena je 1975. godine i tada se vrlo često vrtjela na radijskim postajama, a pozornost je ponovno privukla zbog novog filma istoimenog naziva. Spot za tu pjesmu pregledan je 1,6 milijardi puta, objavio je Universal Music Group (UMG).

Pjesma je krajem 1975. devet tjedana bila na prvome mjestu ljestvica, što ju je u to vrijeme činilo trećim hitom s najduljim razdobljem na vrhu.

Diskografske kuće EMI i Elektra tada su u Velikoj Britaniji htjele odrezati dijelove ove epske stvari.

No Roger Taylor je objasnio: "Rekli su da je preduga i da to neće funkcionirati. Mislili smo, možemo je odrezati, ali onda neće imati nikakva smisla. Propustili biste sve različite ugođaje pjesme i rekli smo - ne. Ili prolazi, ili ne prolazi." I nisu pogriješili. 

Diskografska kuća u priopćenju je objavila da je pjesma popularnija od Nirvanine "Smells Like Teen Spirit" i "Sweet Child O'Mine", grupe Guns N' Roses. 

U filmu "Bohemian Rhapsody" pokojnog frontmana grupe Freddieja Mercuryja glumi Rami Malek. Film je, kažu iz Universala, ovo glazbeno remek-djelo približio mlađim generacijama. 

Pet tjedana od premijere na blagajnama kina zaradio je 600 milijuna dolara. 

Malek je prošli tjedan nominiran za nagradu Zlatni globus za glazbenu izvedbu, a očekuje se da u siječnju bude nominiran za Oscar. 

Universal kaže da posljednjih nekoliko tjedana promovira singl putem svojih stream-platformi.

Po Universalovim podacima sa streaming servisa poput Spotifya, Apple Musica i Deezera, "Bohemian Rhapsody" bez sumnje je najslušanija pjesma iz 20. stoljeća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza