Ovo moraš isprobati: Paris Brest s kremom od kafe
Ovaj je recept idealan za obožavatelje choux tijesta te mirisa i okusa crne kafe...
Ovaj je recept idealan za obožavatelje choux tijesta te mirisa i okusa crne kafe...
Ovaj fenomenalni recept iz francuske kuhinje za tren će te potaknuti da se osjećaš kao da se nalaziš u Francuskoj. Njegovo hrskavo tijesto i neodoljiva krema idealan su spoj koji će te osvojiti ovih blagdana.
Paris-Brest vizualno je primamljiviji od komada torte, a privući će te i ugodna aroma Franck Jubilarna Sensual kafe.
Sastojci za tijesto (za 6-8 komada):
125 g glatkog brašna
100 ml vode
100 ml mlijeka
80 g maslaca
10 g šećera
prstohvat soli
4 jaja
Sastojci za posip i premaz:
1 razmućeno jaje
listići badema
Sastojci za kremu:
5 g želatine (tri listića)
50 g šećera u prahu
10 g škrobnog brašna
100 ml Franck Jubilarna Sensual kafe
100 ml mlijeka
2 žumanjka
350 g slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
Priprema kreme:
Namočite želatinu u hladnoj vodi i pustite da omekša. Izmiješajte šećer u prahu i škrobno brašno, prebacite u manji lonac, dodajte kafu i mlijeko, dobro izmiješajte, dodajte žumanjke pa ih umiješajte u smjesu te zakuhajte sve na laganoj vatri i kuhajte jedno 5-6 minuta. Kad se smjesa lagano stegnula, ugasite vatru i umiješajte omekšalu želatinu. Miješajte par minuta kako bi se želatina skroz otopila. Dobivenu smjesu prebacite u zdjelicu, prekrijte prozirnom folijom, i to tako da folija skroz dodiruje smjesu, kako bi se izbjeglo stvaranje korice. Ohladite u hladnjaku par sati (najbolje preko noći).
Slatko vrhnje kratko izmiksajte, dodajte mu 50 g šećera u prahu pa sve zajedno istucite u čvrsti šlag.
Ohlađenu smjesu iz hladnjaka kratko premiksajte, dodajte joj par žlica tučenog vrhnja pa i to izmiksajte. Potom špatulom dodajte ostalo tučeno vrhnje i sve pažljivo, ali dobro izmiješajte kako biste dobili dobro povezanu, prozračnu kremu. Vratite u hladnjak na sat vremena.
Izvor: gastro.24sata.hr
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.