Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Ovo su najstresniji poslovi modernog doba

02.03.2018. 10:50 / Izvor: Akta.ba

Da li znate koji su to najstresniji poslovi modernog doba? Ako se vaš posao ne nalazi na ovoj zvaničnoj listi od 10 najstresnijih poslova, budite sretni i zadovoljni jer imate divno radno mjesto.

Američki odsjek za rad i zapošljavanje uradio je analizu poslova današnjice i došao do liste koja jasno pokazuje koji su to najstresniji poslovi na svijetu. Naravno, svaki posao sam po sebi nosi određenu dozu stresa, ipak, neki opterećuju više od drugih.

Kako bi došli do liste od 10 poslova koji izazivaju najviše stresa, istraživači su ispitali odnos radnog mjesta sa visinom tolerancije koju zaposleni mora posjedovati i evo rezultata, prenosi Organvlasti.

10 najstresnijih poslova na svijetu su:

  1. Urolog
  2. Asistent anesteziologa
  3. Medicinska sestra anestetičar
  4. Telefonski operater
  5. Akutne medicinske sestre
  6. Plesači
  7. Akušeri i ginekolozi
  8. Dispečeri u policiji, vatrogascima i hitnoj pomoći
  9. Hirurzi
  10. Tranzitna i željeznička policija

Naravno, treba imati na umu da se ova lista odnosi na Sjedinjene Američke Države, ali je zanimljiv podatak da čak 6 pozicija zauzimaju radna mesta u zdravstvenom sektoru. Također, dispečeri i teleoperateri su pokazatelj da i posao za stolom ima itekako stresnih posledica na zdravlje zaposlenih.

Izvor:Organvlasti.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza