Ovog vikenda u SCC-u prezentacija ConnectArene i gamerske opreme E-blue

19.04.2019. 13:42 / Izvor: Akta.ba
Ovog vikenda u SCC-u prezentacija ConnectArene i gamerske opreme E-blue

Prezentacija ConnectArene i gamerske opreme E-blue bit će održana ovog vikenda u sarajevskom SCC-u (Sarajevo City Center).

Prezentacija ConnectArene i gamerske opreme E-blue bit će održana ovog vikenda u sarajevskom SCC-u (Sarajevo City Center).

Esports arenu uskoro u sarajevskom naselju Pofalići otvara kompanija "Connect now", a bit će uređena po modelu E-blue arena koje su rasprostranjene po cijelom svijetu i karakteristične su po tome što su svi igrači uvezani posebnim softverom.

Arene ovog tima zaljubljenicima u igrice i profesionalni esport nude niz sadržaja koji se može porediti s kućnom atmosferom, a najveća prednost je što se sve dešava u istoj prostoriji i druženju s najbližim prijateljima.

ConnectArena će igračima ponuditi najbolju opremu, visoke brzine interneta i ugođaj, odnosno prostorije za predah između partija u omiljenim igrama, a direktor kompanije Connect now Adis Alikadić ističe da će igrači sve moći isprobati od subote u 10 sati ujutro.

"E-blue oprema ispunjava najviše standarde za profesionalni esports, ali naravno svi zaljubljenici u igrice mogu ovog vikenda isprobati i ako to žele, kupiti nešto iz ponude. Savremena ConnectArena će donijeti nešto novo u Sarajevo, što ovdašnji gameri nisu imali priliku ranije isprobati. Vjerujem da će biti zadovoljni", rekao je Alikadić.

Arena će služiti i u svrhe kompetitivnog esportsa, a Alikadić još jedanput naglašava da je u planu organizacija različitih gamerskih događaja i turnira, a sve s ciljem da gamerima u BiH pruže šansu da se razviju i eventualno naprave karijeru u ovoj branši.

Ponudu ConnectArene i sve informacije o ovom projektu zainteresovani mogu dobiti ovog vikenda na prvom spratu SCC-a u radnji Happy Mobile, ili na web shopuhappymobile.ba.

E-blue kompjuterska oprema također će biti dostupna u prodavnici koja je smještena u prizemlju arene na Pofalićima.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza