Ovogodišnja dodjela Oscara ponovo bez voditelja

09.01.2020. 12:36 / Izvor: Akta.ba
Ovogodišnja dodjela Oscara ponovo bez voditelja

Prijenos dodjele Oscara 2018. godine gledalo je nikada manje gledatelja u Americi, njih 26,5 milijuna.

Drugu godinu za redom, dodjela nagrade Oscar održati će se bez voditelja, piše Nacional.hr. Predsjednica tv kuće ABC Entertainment Karey Burke (na slici) izjavila je „mogu vam potvrditi, zajedno s Akademijom, da ove godine neće biti tradiocionalnog voditelja“, dodajući kako će time ponoviti prošlogodišnju dodjelu Oscara. Ona je već prije najavila takav razvoj događaja kada je za Hollywood Reporter izjavila „Razgovaramo s ljudima iz Akademije. Iznimno smo sretni kako je prošla posljednja dodjela Oscara. Vjerojatno ćemo ponoviti ono što se čini dobitnom formulom“.

Ove godine, Oscari se dodjeljuju 9. veljače.

Prijenos dodjele Oscara 2018. godine gledalo je nikada manje gledatelja u Americi, njih 26,5 milijuna.  Prošle godine, kada nije bilo voditelja dodjela nagrade, gledanost je dosegla gotovo 30 milijuna gledatelja. Ipak, do odluke da se prošle godine izostavi voditelj došlo je slučajno.

Naime, bilo je predviđeno da glumac i komičar Kevin Hart vodi dodjelu, ali su tada na površinu isplivale neke njegove homofobne objave na Twitteru zbog čega je Hart izbačen iz igre, a zamjena nije pronađena. I tako je dodjela prošla bez voditelja.

Sve to uklopilo se u ideju da dodjela ne smije trajati duže od tri sata. "Producenti su tada pametno zaključili da im ne treba voditelj te da su prezenteri i filmovi zvijezde večeri. To je najbolji način da se ceremonija drži u okviru od tri sata", izjavila je Burke.

Jon Stewart, Hugh Jackman, Billy Crystal, Seth MacFarlane, Ellen DeGeneres, Neil Patrick Harris, Chris Rock i Jimmy Kimmel neki su od poznatih dosadašnjih voditelja ceremonije dodjele Oscara, dok su najpoznatije voditeljske parove činili Steve Martin i Alec Baldwin 2010. te James Franco i Anne Hathaway 2011.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza