Palačinke bez glutena
Palačinke peći na klasičan način i kada su palačinke gotove servirati sadžemom od šipka, bobičastim voćem i listićima mente.
PALAČINKE BEZ GLUTENA
Priprema:
U posudi umutiti jaja, mlijeko, maslinovo ulje, šećer i vodu. Zatim dodavati rižino brašno i kukuruzno pa mutiti da se dobije željena gustoća mase za palačinke.
Palačinke peći na klasičan način i kada su palačinke gotove servirati sadžemom od šipka, bobičastim voćem i listićima mente.
Sastojci:
Rižino brašno 100g
Kukurzno brašno 50g
Džem od šipka 150g
Bobičasto voće 200g
Mlijeko natura MI99 2dl
Jaja 2 kom
Maslinovo ulje 2 kašike
Šećer 1 kašika
Prijatno!
Foto: Samija Kujraković
https://www.facebook.com/KlubLjubiteljaPalacinaka
http://klubljubiteljapalacinaka.ba/
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.