Palačinke i Panna cotta

27.03.2018. 13:10 / Izvor: Akta.ba
Palačinke i Panna cotta

Palačinke preliti sa voćnim sirupom i po želji poslužiti sa lješnjacima i pistacijama.

PALAČINKE  I PANNA COTTA

Sastojci:

Brašno pšenično 250g

Mlijeko MI 99 Natura 4dl

Lješnjaci 50g

Pistacije 50g

Jaja 2kom

Laganini Panna cotta 1kom

Voćni sirup 2dl

Maslinovo ulje 0,5dl

Šećer sitni 30g

 

Priprema:

U posudi zagrijati mlijeko do temperature vrenja, zatim lagano umiješati Laganini Panna cottu, smanjiti vatru kratko miješati i izliti u pripremljene kalupe po želji.

U posudi umutiti jaja, maslinovo ulje, mlijeko,sitni šećer, doliti vodu oko ½ lit. Zatim dodati brašno pšenično i sve miješati. Palačinke ispeći na klasičan način, servirati na tanjir, i puniti sa Laganini Panna cottom. Palačinke preliti sa voćnim sirupom i po želji poslužiti sa lješnjacima i pistacijama.

Prijatno!

Foto: Samija Kujraković

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza