Palačinke i Panna cotta
Palačinke preliti sa voćnim sirupom i po želji poslužiti sa lješnjacima i pistacijama.
PALAČINKE I PANNA COTTA
Sastojci:
Brašno pšenično 250g
Mlijeko MI 99 Natura 4dl
Lješnjaci 50g
Pistacije 50g
Jaja 2kom
Laganini Panna cotta 1kom
Voćni sirup 2dl
Maslinovo ulje 0,5dl
Šećer sitni 30g
Priprema:
U posudi zagrijati mlijeko do temperature vrenja, zatim lagano umiješati Laganini Panna cottu, smanjiti vatru kratko miješati i izliti u pripremljene kalupe po želji.
U posudi umutiti jaja, maslinovo ulje, mlijeko,sitni šećer, doliti vodu oko ½ lit. Zatim dodati brašno pšenično i sve miješati. Palačinke ispeći na klasičan način, servirati na tanjir, i puniti sa Laganini Panna cottom. Palačinke preliti sa voćnim sirupom i po želji poslužiti sa lješnjacima i pistacijama.
Prijatno!
Foto: Samija Kujraković
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.