Palačinke od heljde za hladnije dane
U dubljoj posudi umutiti jaja od prepelice, mlijeko, maslinovo ulje i smeđi šećer, zatim doliti vodu..
PALAČINKE OD HELJDE ZA HLADNIJE DANE
Sastojci:
Brešno od heljde 100g
Brašno od spelte 150g
Banane 400g
Monte 300g
Tečna čokolada 150g
Mlijeko Natura 3dl
Jaja od prepelice 10 kom
Smeđi šećer 2kašike
Maslinovo ulje 0,5 dl
Priprema:
U dubljoj posudi umutiti jaja od prepelice, mlijeko, maslinovo ulje i smeđi šećer, zatim doliti vodu (oko ½ lit), sve umutiti pa dodavati brašno os spelte i brašno od heljde da se dobije željena gustoća mase. Palačinke peći na klasičan način, Monte staviti na palačinak pa bananu, zarolati i preliti sa tečnom čokoladom.
Prijatno!
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.