Palačinke sa kovačke vatre iz Oćevije
Kovačku tavu namsatiti, pa palčinke peći na kovčkoj vatri.
PALAČINKE SA KOVAČKE VATRE IZ OĆEVIJE
Priprema:
U posudi umutiti jaja, rastopljeni maslac, šećer, sol,mlijeko i vodu iz Radakovice. Zatim dodavati brašno od pšenice iz Liješnice da se dobije željena gustoća mase za palačinke.
Kovačku tavu namsatiti, pa palčinke peći na kovčkoj vatri. Kada su palačinke gotove servirati sa planinskim medom sa Tribija, bobičastim voćem i listićima mente.
Sastojci:
Baršno pšenično sa Liješnice250g
Bobičasto voće 200g
Planinski med iz sela Tribija 300g
Mlijeko natura MI99 4dl
Jaja 3 kom
Maslac 40g
Šećer 1 kašike
Sol ½ kašikice
Listići mente
Prijatno!
Foto: Samija Kujraković
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.