Palačinke za vegetarijance
Leblebije ocijediti i oprati pa staviti u blender, dodati maslinovo ulje, susamovu pastu, sok od limuna, sol, biber i bijeli luk, sve izblendati.
Sastojci: Brašno 300g, sojino vrhnje 3 kašike, sojino mlijeko 3dl, maslinovo ulje 0,15l, sol 2 kašikice, bijeli biber 1 kašikica, crveni biber ½ kašikice, leblebije kuhane konzervirane 300g, susamova pasta 2 kašike, limun 1kom, bijeli luk 2 češnja, mikropovrće 100g, klice 100g, sjeckano povrće-paprika, masline, komorač, celer korije, celer list, peršunov list.
Priprema:
U posudu staviti sojino vrhnje, malo maslinovog ulja, so, biber, sojino mlijeko pa sve umutiti, zatim doliti ½ lit vode i umutiti. Postepeno dodavati brašno i mutiti da se dobije željena gustoća mase. Po potrebi sa vodom dotjerati gustoću.
Leblebije ocijediti i oprati pa staviti u blender, dodati maslinovo ulje, susamovu pastu, sok od limuna, sol, biber i bijeli luk, sve izblendati.
Palačinke peći na klasičan način i kada su gotove puniti sa pripremljenim humusom, mikropovrćem, klicama i sjeckanim povrćem. Poslužiti ka predjelo ili kao samostalno jelo.
Dekorisati sa klicama i mikropovrćem.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.