Peugeot 3008 – inovativan, kompaktan i prostran

16.01.2009. 14:00 / Izvor: eKapija.ba
Peugeot 3008 – inovativan, kompaktan i prostran

Peugeot otkriva kompaktni i prostrani crossover, koji predstavlja novi i inovativni koncept ne samo u ponudi Peugeot modela, nego i na automobilskom tržištu. Prvi Peugeot crossover odiše modernošću, originalnim rješenjima, svestranošću, praktičnošću i omugućava vlasnicima potpuno zadovoljstvo pri vožnji.

Peugeot 3008 je ujedinio najbolje karakteristike terenskog vozila i limuzine. Jedinstveno zadovoljstvo pri vožnji omogućavaju moderna tehnološka rješenja poput „Dynamic Rolling Control-a“ , „Grip Control-a"- sistema kontrole trakcije, kao i „Head-up Display-a“ koji vozaču prikazuje važne informacije ne zahtijevajući da skrene pogled sa saobraćajnih dešavanja. "Distance Alert" pomaže pri držanju rastojanja, dok je dodatna specifičnost ovog modela i njegov modularni prtljažnik na tri nivoa, koji je prilagodljiv svakoj prilici i pruža prostor za velike količine prtljaga.

Moderan dizajn sa visokim stepenom sigurnosti

Struktura Peugeot-a 3008 je karakteristična po vjetrobranu koji je nagnutiji prema prednjem dijelu automobila što je inače tipičan element SUV modela, kao i po prednjim sjedištima koji su pozicionirani na viši nivo nego kod drugih modela. Odlika specifičnog dizajna su i prozori čija se linija spušta prema prednjem dijelu automobila. Peugeot 3008 je dug 4,37 metara, a visok 1,64 metara.

Unutrašnjost automobila je prostrana i zbog luksuznih i ujedno praktičnih dodataka ima sličnosti i sa pilotskom kabinom. Tokom vožnje putnici će uživati u veoma ugodno uređenom i akustično izoliranom prostoru.

Zahvaljujući Peugeot-ovim ekspertima, Peugeot 3008 je konstruisan tako da pruža sigurnost svojim putnicima i daje im osjećaj stabilnosti. Optimalnu sigurnost garantuje konstrukcija automobila, ali i ugrađeni dodaci poput 6 vazdušnih jastuka postavljenih na optimalne pozicije kako bi pružali što efektivniju zaštitu.

„HYbrid4 tehnologija“

Peugeot 3008 u ponudi je sa nekoliko različitih motornih kombinacija, dvije verzije sa benzinskim motorom, 1,6 l VTi i 1,6 l THP, i dvije verzije sa HDi dizel motorima, 1,6 l HDi i 2,0 l HDi. Ekološki najosvještenija verzija, 1,6 l HDi, troši samo 4,9 litara na 100 km i emituje samo 130 g CO2 po kilometru.

Od 2011. model 3008 će biti prvo Peugeot vozilo koje će uživati u pogodnostima „HYbrid4 tehnologije“, koja je otkrivena predstavljanjem Prologue HYbrid4 koceptualnog automobila na posljednjem Paris Motor Show-u. Ova tehnologija predstavlja pravo otkriće kada je riječ o potrošnji goriva i emitovanja CO2 gasova, koji su smanjeni za 35 % .

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza