Pauza

Peugeot-u 207 i 308 uručeno priznanje za ekološku osviještenost

03.08.2009. 11:16 / Izvor: eKapija.ba

Od strane instituta "Eko Trend" u Njemačkoj, Peugeot 207 i 308 nagrađeni su priznanjem za ekološku osviještenost, što još jednom potvrđuje da je za Peugeot očuvanje okoline i društvena odgovornost od velikog značaja.

"Eko Trend" je samostalni institut koji se od 1995. godine bavi analiziranjem ekološki relevantnih proizvoda u Njemačkoj, kao i kriterija socijalne i ekološke odgovornosti u kompanijama.

Pri analiziranju automobilske industrije u obzir su uzimali ne samo količinu potrošnje goriva i emitovanja štetnih CO2 gasova, nego i ekološke kriteriji pri produkciji proizvoda, kao i mogućnosti reciklaže.

Peugeot-ovi modeli su u svim kategorijama ocijenjeni kao "odlični".

Da je Peugeot jedan od prvih automobilskih proizvođača koji su ekološko osviješteni, pokazuje i činjenica da je model 206 bio prvi automobil u kategoriji malih vozila u koji je ugrađen FAP – filter za prečišćavanje štetnih čestica, što je nastavljeno i na modelu 207.

Jasna Peugeot-ova orijentacija prema očuvanju okoline očituje se i kroz "Blue Lion" koncept čiji jedan od zadataka minimalna emisija štetnih gasova.

Da su ova dva modela uspješna i na drugim poljima i da su odlično prihvaćena od strane ljubitelja Peugeot vozila, dokazuju i njihovi rezultati u prodaji. I u 7. mjesecu u BiH ova dva modela su ostvarila najveću prodaju, i to model 207 sa 13, a model 308 sa 11 prodatih primjeraka, od ukupno 50 primjeraka svih Peugeot modela, navodi se u saopštenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza