Plavi orkestar priredio muzički spektakl u Sarajevu

19.08.2017. 10:23 / Izvor: Akta.ba
Plavi orkestar priredio muzički spektakl u Sarajevu

Preko 50.000 sarajlija, gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i mnogobrojnih turista s oduševljenjem su u stopu pratili stihove najvećih hitova Plavog orkestra.

Spektakularna večer u Sarajevu ponudila je u petak do sada najveći ovogodišnji događaj – veliki koncert benda Plavi orkestar u srcu Sarajeva.

Preko 50.000 sarajlija, gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i mnogobrojnih turista s oduševljenjem su u stopu pratili stihove najvećih hitova Plavog orkestra, jednog od kultnih predstavnika sarajevske pop-rock scene.

"Raduje nas da smo u saradnji s Kantonom i Gradom Sarajevo poklonili građanima i posjetiocima našeg grada ovaj koncert za pamćenje, te da je događaj protekao u odličnoj atmosferi koja je već prepoznatljiv brand našeg grada," izjavio je Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice KS.

Nakon četiri godine, pod generalnim pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Plavi orkestar se vratio na sarajevsku scenu odakle su 1983. godine napravili svoje prve muzičke korake. Po prvi put su održali koncert u Sarajevu tokom ljeta, a "Sarajevo je još jednom dokazalo da je grad koji zaslužuje, ali i može uspješno ispratiti ovako velike događaje," istakao je Muzur.

Sinoćnji koncert sniman je i za potrebe prvog live albuma Plavog orkestra koji će biti objavljen naredne godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza