Počeli "Dani frankofonije" u BiH

19.03.2014. 08:50 / Izvor: eKapija.ba
Počeli 'Dani frankofonije' u BiH

Jučer je počelo novo izdanje Dana frankofonije koje će trajati od 18. do 31. marta, a održat će se u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli. Na repertoaru su: konkursi, pozorišne predstave, filmske i dokumentarne projekcije...

Jučer je počelo novo izdanje "Dana frankofonije" koje će trajati od 18. do 31. marta, a održat će se u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli.

Na repertoaru su: konkursi, pozorišne predstave, filmske i dokumentarne projekcije, direktna veza s nekoliko gradova u Evropi pod okriljem "cafés-Europe".

"Dani Frankofonije" ne bi mogli uspjeti bez podrške svih zemalja članica Frankofonije koje se nalaze u Bosni i Hercegovini, a koje svake godine učestvuju u promociji vrijednosti frankofonog prostora u cijelom svijetu.

U partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom i Film Factory, u srijedu 19. marta, u prostorijama kina Meeting Point, bit će održana Konferencija/Debata o budućosti Evropske kinematografije.

Nakon Konferencije slijedi projekcija filma "Sentimentalne sudbine", saopćeno je iz Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini.   

U prilogu možete pogledati program ove manifestacije.                 

PREUZMI DOKUMENT:
Program_Frankofonije_2014.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza