Počeo Festival hrane i muzike Gastro Eko-fest - Sarajlicious 2013'

25.04.2013. 14:16 / Izvor: Fena
Počeo Festival hrane i muzike Gastro Eko-fest - Sarajlicious 2013'

Festival hrane i muzike 6. "Gastro Eko-fest - Sarajlicious 2013'', u urganizaciji NVO ''Dio srca'', otvoren je danas u Sarajevu i trajat će do 28. aprila. Festival ima za cilj predstaviti bosanskohercegovačke uvjete za proizvodnju zdrave hrane.

Festival hrane i muzike 6. "Gastro Eko-fest - Sarajlicious 2013'', u urganizaciji NVO ''Dio srca'', otvoren je danas u Sarajevu i trajat će do 28. aprila. Festival ima za cilj  predstaviti bosanskohercegovačke uvjete za proizvodnju zdrave hrane.

Učešće na Festivalu uzelo je više od 50 izlagača iz BiH i zemalja regiona koji predstvaljaju mala i srednja preduzeća, a  nude pčelinje i organske proizvode, ljekovito bilje te prerađevine od voća i povrća.

Festival je organiziran pod sloganom ''Hrana sa sevdahom''. Samira Katica-Arnautović iz Direkcije "Gastro Eko-festa" naglašava da manifestacija ima i namjeru da očuva tradiciju bosanskohercegovačke hrane i gostoljubivosti.

Tokom Festivala bit će održane kulinarske manifestacije u kojima će učestvovati najbolji bh. kuhari, koji će, pored savremenih dostignuća u oblasti kulinarstva, praktično demonstrirati pravljenje tradicionalnih bh. jela.

Kako je Katica-Arnautović najavila posebna atrakcija sajma će biti program pod nazivom ''Dan ćevapčića'' tokom kojega će sarajevske ćevabdžinice prezentirati svoje proizvode te ih besplatno dijeliti posjetiocima.

Festivalom će biti prikazana tradicionalna jela, pića, muzika, plesovi, kao i  originalne nošnje, običaji i rukotvorine iz cijele BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza