Pauza

/ TURIZAM I GASTRO

Počinje manifestacija "Ljeto u parku – Hastahana"

Ovogodišnje izdanje "Ljeta u parku – Hastahana" počet će sa radom u petak 21. juna večernjom svirkom u Carlsberg Beer Gardenu, natkrivenoj pivnici.

20.06.2019. 12:53 / Izvor: Akta.ba

Sa prvim danom ljeta, od petka 21. juna počinje manifestacija „Ljeto u parku – Hastahana“, koja se već drugu godinu dešava u parku Hastahana – prof. dr. Nijaza Durakovića na Marijin Dvoru u Sarajevu.

Planirano je da ovaj događaj, osmišljen da tokom više od tri mjeseca ponudi razne zanimljive sadržaje za sve generacije, traje do posljednjeg dana ljeta, 23. septembra.

Ovogodišnje izdanje „Ljeta u parku – Hastahana“ počet će sa radom u petak 21. juna večernjom svirkom u Carlsberg Beer Gardenu, natkrivenoj pivnici u kojoj će svake večeri tokom trajanja manifestacije od 21 sat nastupati muzičari sa repertoarom laganih, domaćih i stranih, pop, rock, blues i jazz standarda, dok će tokom dana u tom prostoru biti organizirani brojni drugi zabavni programi.

Tokom prvih 10 dana trajanja manifestacije u parku Hastahana – Prof. dr. Nijaz Duraković bit će postavljen i veliki luna park, sa brojnim zabavnim sadržajima za najmlađe.

Pored postojećeg košarkaškog terena na Hastahani će biti postavljen i teren za odbojku na pijesku, a nakon odlaska luna parka i teren za mali fudbal sa vještačkom travom, na kojem će tokom ljeta biti organizirane i besplatne škole fudbala za djecu.

U toku je reparacija sprava u Skate parku, koji će biti u potpunosti obnovljen, prosijani su i očišćeni pješčani bazeni, a u narednim danima će biti obnovljeno i postojeće ciciban igralište.

Na Hastahani će biti postavljena i drvena kućica u kojoj će djelovati dječija igraona i gdje će za najmlađe svakog dana biti organizirani razni zanimljivi i edukativni sadržaji.

Od početka jula u parku će djelovati i Coca – Cola ljetno kino, u kojem će ljubitelji „sedme umjetnosti“ četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom moći pod vedrim nebom uživati u filmskim klasicima.

Događaj „Ljeto u parku – Hastahana“ organizira Konzorcij za razvoj Destinacije Sarajevo, kojeg čine Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija, uz podršku brojnih partnera i sponzora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza