Počinje osma Fotosofia

21.06.2013. 09:26 / Izvor: eKapija.ba
Počinje osma Fotosofia

U nedjelju 23. lipnja 2013. u Termama Tuhelj počinje osma Fotosofia, besplatni sedmodnevni seminar za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke.

U nedjelju 23. lipnja 2013. u Termama Tuhelj počinje osma Fotosofia, besplatni sedmodnevni seminar za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke.

Ovogodišnja Fotosofia, koja se održava pod pokroviteljstvom kompanije MasterCard, traje do 30. lipnja, a u programu je niz otvorenih događanja na koja je publici ulaz slobodan.

Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Zagrebu i British Council Croatia na Fotosofiju dovode nagrađivanog britanskog fotografa Andrewa Testu (www.andrewtesta.co.uk), koji će predavanjem predstaviti svoje radove 'Moken Sea Gypsies', 'Protesti za zaštitu okoliša u Velikoj Britaniji' i Afganistanski konflikt, kao i novije celebrity portrete za New York Times i The Observer. Andrew će diskutirati o temama iz svojih radova, te o svom pristupu i motivaciji.

Atrakcija ovogodišnje Fotosofije je i predavanje prof. Eve Choung Fux (www.evachoungfux.com), Hoykine nekadašnje profesorice fotografije iz Beča, za koju Hoyka kaže da je imala najbitniji utjecaj na formiranje njegova fotoizričaja i razvoj njegove fotofilozofije. Na otvorenom predavanju 'Hvata li slika moje oko - ili moje oko hvata sliku', ova međunarodno aktivna umjetnica u medijima fotografije, print arta, slikarstva i objektne umjetnosti govoriti će o fotografovoj svjesnosti, produbljenju njegova samopoštovanja, širenju horizonta njegovih opažaja i izoštravanju njegova osjećaja za izdvajanje.

Fizičar doc.dr. sc. Davor Horvatić, koji već godinama lako razumljivim objašnjenjima temelja naše fizikalne realnosti široj javnosti mijenja percepciju svijeta, znanstveno popularnim predavanjem omogućit će publici da putem mikroskopskog svijeta pogleda makroskopski svijet drugim očima.

Oni koji rezerviraju besplatne ulaznice moći će prisustvovati revijalnoj malonogometnoj utakmici dvaju celebrity timova i turniru Fotosofia 8 na kojem sudjeluju ekipe Nova TV, RTL i HTV. U sklopu turnira, održat će se nagradni fotonatječaj 'Fotosofia 8 FOTOtalent' kojim će seminar po prvi puta krenuti u potragu za fototalentima među prisutnim posjetiteljima.

U nedjelju 30. lipnja, na završni dan seminara, publika će moći prisustvovati otvorenju izložbe fotografija koje su seminaristi snimili na temu 'Art fotografija' i isprintali na printeru Epson Stylus Pro 4900.

Za učešće na seminaru, iz Bosne i Hercegovine odabrani su Maja Topčagić i Vanja Čerimagić, dok će kompletnoj manifestaciji prisustvovati i predstavnici portala Fotografija.ba.

Detalje o otvorenim događanjima, kako sudjelovati u fotonatječaju, te gdje isprintati ulaznice na turnir možete pročitati na www.fotosofia.info

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza