Počinje snimanje filma "Odbrana i zaštita"

27.03.2012. 07:37 / Izvor: eKapija.ba
Počinje snimanje filma 'Odbrana i zaštita'

Završene su pripreme za početak snimanja "Obrane i zaštite", novog filma redatelja i scenarista Bobe Jelčića. Snimanje će trajati pet tjedana na lokacijama u Mostaru i Čapljini, a u glavnim ulogama ćemo vidjeti Bogdana Diklića i Nadu Đurevsku.

"Obrana i zaštita" je mostarska priča o predrasudama, ljudskim slabostima te o sukobu s društvom kao i sa samim sobom. Film će biti realiziran u produkciji Spiritus Movensa, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

O FILMU

Obrana i zaštita dugometražna je drama o Hrvatu Slavku, njegovoj dilemi koja ga razdire: otići na pogreb predratnom prijatelju, muslimanu. 20 godina po završetku rata Mostar je i dalje podijeljen na hrvatsku i bošnjačku stranu.

Obrana i zaštita priča je o predrasudama, ljudskim slabostima, o sukobu s društvom kao i sa samim sobom.

REDATELJ I SCENARIST

Bobo Jelčić diplomirao je kazališnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Priznati je kazališni redatelj, cijenjen u Hrvatskoj i svijetu zbog specifičnih i originalnih metoda u pristupu scenskom djelu, u suradnji s Natašom Rajković. Jelčić i Rajković zajedno su režirali niz nagrađivanih predstava kao što su S druge strane, Promatranja, Usporavanja i Nesigurna priča. Njegov prvi dugometražni film Ono sve što znaš o meni (2005.) prikazan je na Motovun Film Festivalu i Zagreb Film Festivalu, a Obrana i zaštita je njegov drugi dugometražni film.

GLUMCI

Bogdan Diklić, Nada Đurevska, Ivana Roščić, Izudin Bajrović, Vinko Kraljević, Rakan Rushaidat, Nermin Tulić, Hadžija Hadžibajramović, Šerif Aljić, Nermin Karačić, Sadžida Šetić, Ivo Krešić, Selma Alispahić, Slaven Knezović, Velimir Njirić, Robert Pehar, Saša Oručević, Mirsad Elezi, Snježana Martinović, Maja Lasić, Goran Lozo, Merima Ovčina, Sanda Krgo Soldo i Sergej Trifunović

FILMSKA EKIPA

Radivoje Andrić (pomoćnik redatelja), Erol Zubčević (direktor fotografije), Ivana Fumić (montažerka), Mario Ivezić (scenograf), Sanja Džeba (kostimografkinja), Ana Bulajić Črček (slikarica maske), Oriana Kunčić (casting direktorica), Dubravko Petrović Baja (direktor filma)

OSNOVNE INFORMACIJE

Prva klapa Obrane i zaštite past će 27. ožujka, snimanje će trajati 5 tjedana, a snima se na različitim lokacijama u Mostaru i Čapljini. Film nastaje u produkciji kuće Spiritus Movens iz Zagreba (Zdenka Gold), Produkcije Kadar iz Širokog Brijega te Hrvatske televizije.

Foto: Nataša Savić i Branka Rušnov.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza